Annonce
Danmark

Asylsagen fra Nyborg: Det siger ordførerne om muligt lovforslag

Ordførerne fra fire af Folketingets partier forholder sig her til, hvordan de står i forhold til et eventuelt lovforslag fra Dansk Folkeparti. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ordførerne fra fire af Folketingets partier forholder sig her til, hvordan de står i forhold til et eventuelt lovforslag fra Dansk Folkeparti.

Annonce

Joachim B. Olsen, Liberal Alliance

Joachim B. Olsen, udlændingeordfører for Liberal Alliance. Foto: Ritzau/Scanpix

- Jeg har ikke hørt om sagen før, men jeg kan sige helt overordnet, at hvis der er huller i vores system, der gør, man kan udnytte systemet, så at man kan blive her længere tid på et ubegrundet grundlag, så er vi villige til at kigge på det.

Andreas Steenberg, Radikale Venstre

- Det kræver, man vil hjælpe folk og ikke bare smide dem ud, som er det eneste, Dansk Folkeparti har i hovedet, siger Andreas Steenberg (RV) om forslaget fra Dansk Folkeparti. Foto: Jørgen Kirk Ritzau/Scanpix

- Det er en dårlig idé. For hvis man er personligt forfulgt og har brug for beskyttelse, så skal man kunne søge asyl.

- Nu kender jeg systemet, der er bygget op ganske godt, og folk får fra start ingen hjælp eller vejledning. Så der er mange, der "fører forkert". Det er ikke som at søge kontanthjælp eller læge, hvor man møder en myndighedsperson, der kan give en vejledning. Sådan fungerer det ikke. Så der er mange, der søger forkert eller skal søge om. Det er jo dybt ulykkeligt, hvis folk sejler rundt i systemet, men det kunne man løse ved at hjælpe folk - men det kræver, man vil hjælpe folk og ikke bare smide dem ud, som er det eneste, Dansk Folkeparti har i hovedet.

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiet

Mattias Tesfaye, udlændingeordfører for Socialdemokratiet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

- Vi kan ikke støtte forslag, der fjerner retten til at søge asyl. Det er en grundlæggende rettighed, der er beskyttet af konventioner.

Carolina Magdalene Maier, Alternativet

Carolina Magdalene Maier er udlændingeordfører hos Alternativet. Foto: Steen Brogaard

- Vi kan ikke støtte det. Vi mener helt klart, at man skal have muligheden for at søge asyl. Det handler også om, at de to piger har boet i Danmark længe, og ansøgningen skal ses i forhold til deres forhold. Jeg kender ikke procedurerne i forhold til, om de så får asyl - den er sikkert ikke særlig stor, kunne jeg forestille mig - men vi mener, det er helt fint, de to piger har muligheden for at søge asyl på baggrund af deres eget grundlag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce