Annonce
Rund om Viborg

Atletikbanen er godt undervejs

Arbejdet med at renovere atletikbanen i Stoholm er i fuld gang. Foto: Uffe Salomonsen
Atletikbanen omkring stadion i Stoholm er ved at blive renoveret. Arbejdet afsluttes i oktober, og banen er klar til den kommende sæson, og det glæder formanden for Stoholm Atletik under Stoholm IF.

Stoholm: Arbejdet med at renovere atletikbanen omkring stadion i Stoholm er godt undervejs. Det vidner afspærringsbånd og skilte ved banen om.

Anita Skov, der er formand for Stoholm Atletik, der er en afdeling under Stoholm IF, ser frem til, at banen har fået et tiltrængt løft.

- Vi forventer, at arbejdet er færdigt til oktober, for der kan ikke arbejdes med det nye underlag, når temperaturen kommer under de 10 grader. Så vil banen stå topklar, når vi når til den nye sæson, og det er jo helt fantastisk, siger Anita Skov, der regner med, at den nyrenoverede bane skal fejres med en indvielse af en slags på et tidspunkt.

Kultur- og fritidsudvalget godkendte i midten af august et projekt for renoveringen af løbebanen og området til de såkaldte tekniske atletikdiscipliner som eksempelvis højdespring, og man var også klar med de penge, det vil koste at gennemføre renoveringen.

Som udvalgsformand Mads Panny (S) dengang sagde, så har atletikfaciliteterne i Stoholm længe været nedslidt og en akilleshæl, så det var tiltrængt med en renovering.

I alt koster renoveringen 1,425 millioner kroner, som er fundet under driftsmidler til grønne områder og gennem en bevilling fra puljen til mindre anlægsinvesteringer indenfor kultur- og fritidsudvalgets område. Der er også tilskud på en kvart million fra børn og unge, Stoholm Skole, lige som Stoholm Atletik også selv står klar med en kvart million kroner.

Banen må ikke betrædes, mens arbejdet er i gang. Foto: Uffe Salomonsen

Mangler 35.000

Atletikafdelingen mangler fortsat 35.000 kroner til foreningens egen andel af udgifterne, men Anita Skov er sikker på, at man kommer i mål med det beløb også.

- Der er fonde, som tidligere har sagt nej til at bevilge et større beløb, som har givet udtryk for, at vi kan prøve at søge igen og om et mindre beløb. Så jeg er sikker på, at vi nok skal finde de sidste penge. Ellers må vi gennemføre et nyt sponsorløb, siger Anita Skov med henvisning til, at atletikafdelingen i slutningen af juni selv rejste knap 42.000 kroner ved at holde et sponsorløb for at rejse penge til at få renoveret banen. Belægningen på den 400 meter lange nuværende løbebane er fra sidst i 1980´erne. På 100 meter-banen kom der for omkring 15 år siden et nyere klassisk brunt underlag på, men også den nyere belægning havde nogle steder slået revner. Generelt var der revner og huller mange steder på banen, lige som græsset nogle steder havde fundet vej op gennem belægningen. Desuden var belægningen med årene blevet hård og glat i vådt vejr. Banen får nu et nyt basislag og en topcoat af gummi og til sidst nye striber. 100.000 kroner af atletikafdelingens bidrag til finansieringen er kommet fra Spar Vest Fonden.
Arbejdet forventes afsluttet i oktober. Foto: Uffe Salomonsen
Anita Skov er formand for Stoholm Atletik. Her er hun fotograferet, da atletikafdelingen holdt et sponsorløb til fordel for renoveringsprojektet i juni. Arkivfoto: Uffe Salomonsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce