Annonce
Viborg

Autocamperplads på vej

Et jorddepot er i vejen for den autocamperplads, politikerne har besluttet, at byen skal have. Foto: Andreas Søndergaard

Det har taget sin tid, men nu burde den være på vej, så snart et midlertidigt jorddepot er blevet flyttet: Stedet for autocampister midt i Viborg.

Viborg: - Den bliver lavet nu.

Så klar er meldingen fra Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune.

Her vedtog man for knap to år siden, at der skal etableres en plads til autocampere centralt i Viborg. Halvandet år senere var det endnu ikke sket, for den foretrukne placering ved Nørresø kunne ikke godkendes af brandmyndighederne.

I marts besluttede man så at etablere autocamperpladsen ved kasernebygningerne ud mod Rødevej og Viborg Kirkegård. Det skulle snildt kunne lade sig gøre til den kommende sommer.

Lige nu ligger der dog bare en bunke jord i juli-heden, men skal man tro Venstre-politikeren, så går arbejdet altså i gang meget snart.

- Stedet har været brugt som jorddepot, men det er ved at være slut, og det tager ikke lang tid at lave pladsen. Det her tåler da heller ikke yderligere udsættelse, slår Vesterby fast.

Stedet bliver ganske enkelt bare en asfalteret plads med opstregede linjer. Her må man holde i 24 timer. Håbet og forventningen er, at en central plads til de selvhjulpne gæster og turister bliver en god investering til gavn for midtbyen.

- Autocampere er et turistområde i kraftig vækst, og den efterspørgsel skal vi kunne honorere i Viborg, har Johannes Vesterby tidligere udtalt om sagen.

Det bliver vel svært at nå til denne sæson?

- Ja, men autocampere er mere end bare til sommerferien. Det er året rundt, at man bruger den ferieform, mener teknisk udvalg-formanden, som rykkede for at komme videre med sagen for få dage siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce