Annonce
Viborg

Autocamperplads skal etableres på kasernen

Her på parkeringspladsen ud mod Rødevej skal der i første omgang gøres plads til seks autocampere, der må holde her kvit og frit i 24 timer. Foto: Andreas Søndergaard

Man kunne alligevel ikke oprette en plads til autocampere ved søerne. Nu skal autocamperne i stedet parkeres imellem kasernen og kirkegården på Rødevej. Hos Viborg Sø Camping er man mildest talt ikke begejstret.

Viborg: Trods en del modstand fra de lokale campingpladser besluttede teknisk udvalg for halvandet år siden alligevel at etablere en bynær plads, hvor autocampister kan parkere, mens de nyder godt af Viborgs herligheder.

Pladsen kom bare aldrig.

Den skulle have ligget ved Nørresø, men det måtte den ikke alligevel. Brandtekniske udfordringer som følge af en iltningstanks placering på pladsen på Nørremøllevej gjorde, at embedsværket på ny måtte i tænkeboks.

Nu har man så fundet løsningen, og teknisk udvalg har sagt god for den: Der bliver gjort plads til seks autocampere på kasernearealet på Rødevej - tværs over for Viborg Kirkegård.

Pladserne kan kun etableres, hvis der åbnes for adgangen mellem de to p-pladser i kaserneområdets sydøstlige hjørne. Årsagen er, at dette er den eneste vej, hvor der vil være plads til, at autocampere kan komme til og fra pladsen. Det er dog en smal sag, og ifølge Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg, bør pladsen stå klar allerede til den kommende sæson.

Der bliver hverken installeret el, vand eller varme, så groft sagt bliver pladsen bare et stykke asfalt, hvor man må holde i 24 timer. Med den tidsbegrænsning håber man at undgå konkurrenceforvridning, fremgår det af sagens bilag, hvor der også står, at:

"Hvis der viser sig at være et stort behov, kan der hurtigt udvides med flere pladser".

Annonce

Hvem skal holde øje med, at de ikke kører efter otte timer og så kommer tilbage igen og overnatter? De kan lige så godt lade være med at sætte begrænsning på, for autocamperfolket er deres egen herre

Jytte Gleerup, Viborg Sø Camping
Set fra oven: I den røde boble er autocamperpladsen. Der skal etableres en sammenhæng imellen den og parkeringspladsen ved Eksercerpladsen. Kort: Viborg Kommune

Uimponeret

Konkurrenceforvridende mener man nu alligevel hos Viborg Sø Camping, at det er.

- Det kommer helt klart til at fratage os nogle kunder. Ingen tvivl om det, konstaterer Jytte Gleerup, der driver campingpladsen sammen med sin mand Knud Gleerup.

Hun ser også andre problemer ved den kommunale løsning, som hun langt fra er imponeret over:

- Hvem skal holde øje med, at de ikke kører efter otte timer og så kommer tilbage igen og overnatter? De kan lige så godt lade være med at sætte begrænsning på, for autocamperfolket er sin egen herre. De gør, hvad der passer dem, er mit indtryk. Når først man har en autocamper, så er man til dels selvhjulpen. Min mand og jeg har selv kørt i sådan en, så vi ved godt, hvad det handler om, siger hun.

- Og det vil stadig være et problem for dem at komme af med deres affald, med deres toiletaffald og med alting. Hvor skal de det? Det ender i naturen, og det er - undskyld mig - noget svineri. Det kan også være, at de læsser det af hos os, og så kører de videre. Det har vi nogle stykker, der allerede gør. Jeg har ikke noget imod autocamperpladser, men så skal kommunen lave den ordentligt og på ordentlige vilkår, siger Jytte Gleerup.

Bedst mulig

Johannes Vesterby tager de bekymringer ret afdæmpet. Han glæder sig i stedet over, at man nu endelig kan tilbyde autocampister et centralt sted, hvor de kan slå sig ned.

- Det har været længe undervejs, og der har været mange knaster i det. Autocampere er et turistområde i kraftig vækst, og den efterspørgsel skal vi kunne honorere i Viborg. Vi synes, det her er den bedst mulige placering, og selvom den ikke er ideel, så er den i det mindste bynær. Nu prøver vi det og håber, at det bliver en succes, og så må vi se, hvad det kan blive til, siger han.

Jytte Gleerup frygter, at affald af den ene og anden art ender i naturen. Hvor skal man gøre af det?

- Det er nok lidt af en stigmatisering. Så vidt, jeg er orienteret, har man mulighed for at tage det med sig. De behøver ikke alle steder at have mulighed for at komme af med det, siger Vesterby.

Han frygter i øvrigt ikke, at valget af placering ved kasernebygninger og kirkegård kommer til at skæmme bybilledet.

- Det er jo en parkeringsplads i forvejen, så det synes jeg ikke. Og det er jo som regel nogle meget flotte køretøjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce