Annonce
Rundt om Viborg

Avis: Fængslet Karup-svindler havde regnet med en million-erstatning

En 34-årig far til tre skal i fængsel i to et halvt år for omfattende svindel. Arkivfoto: Morten Dueholm

Karup: Ifølge Ekstra Bladet havde Jeff Egert Lyhne regnet med, at han ville modtage en millionerstatning i 2016.

Den nu 34-årige far til tre tog så at sige forskud på glæderne. Sammen med sin kone købte han en grund i Herning, men pengene kom aldrig.

Ifølge avisen fik Jeff Egert Lyhne i 2017 afslag på den erstatning, han havde kalkuleret med. Han havde skadet sin finger i en arbejdsulykke, men i stedet for at fortælle sin kone sandheden, løj han for hende. Ekstra Bladet skriver, at han fortalte hende, at han var blevet tildelt 1,7 millioner kroner. På det tidspunkt havde parret allerede aftalt et husprojekt til 2,4 millioner.

Det var altså her, manden fra Karup indledte sit svindleri. Det løb i sidste ende op i knap 22 millioner kroner og har kostet ham en fængselsdom på to et halvt års fængsel.

For svindelnummeret tog fart og voksede i omfang. Undervejs formåede han angiveligt at overbevise både byggefirma og politiet om, at hans forfalskede dokumenter er ægte, ligesom han senere brugte en falske godkendelse af erstatningen på 1,7 millioner kroner til at skaffe flere penge. Ekstra Bladet fortæller, at det lykkes Jeff Egert Lyhne at få en bank til at udstede et lån til 3D-printere på 900.000 kroner og endnu en bankgaranti til et husbyggeri på 2,9 millioner kroner.

Det hele falder dog sammen for Jeff Lyhne i forbindelse med et køb af en erhvervsejendom i Karup. Da det går op for sælgeren, at der ingen penge er på vej, og at Jeff Egert Lyhne faktisk omvendt skylder penge til banken, ender sagen altså i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce