Annonce
Erhverv

Både gynger og karruseller hos Freeway-selskaber

Freeway er rykker ind i Advokathuset i Ll. Sct. Hans Gade midt i november. Det var her, det hele startede. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson
Guldægget Dating.dk har fået halveret sit overskud i 2020, men det er stadig en god forretning med næsten fem millioner kroner i overskud. Freepay ApS trækker i den anden retning med et underskud på over to millioner kroner.

Viborg: Man skal tjene ind på gyngerne, hvad man har mistet på karrusellen. Nogenlunde sådan hedder det i en gammel revysang, og det er nok også lidt sådan med Freeway-koncernen.

Endnu er der ikke aflagt regnskab for alle selskaber under Freeway-paraplyen, så det samlede regnskab for Freeway Holding ApS er endnu ikke klart, men at det nok ender med et samlet plus, er der stadig håb om.

Vel er der selskaber, hvor bundlinjen har større røde tal, og der mangler også regnskab for Plusbog, der senest kom ud med et underskud på seks millioner kroner, men nogle af "guldæggene" er stadig meget givtige, selvom de ikke er helt så gyldne som tidligere.

Annonce

Det gælder ikke mindst det måske nok mest kendte af Freeways selskaber, Dating.dk.

Hvor regnskabet for Dating.dk i 2019 leverede et overskud på 10,2 millioner kroner efter skat til Freeways kasse, er det i 2020 "kun" blevet til et overskud på 4,9 millioner kroner efter skat.

Det betegnes i årsberetningen da også som "mindre tilfredsstillende". Forklaringen er ifølge årsberetningen øget konkurrence og øgede omkostninger i forbindelse med at drive dating-portalen.

Bedre ser det ud for Bolig.dk, som leverer et overskud efter skat på 13 millioner kroner. Det er stort set på højde med resultatet for 2019, hvor det blev til et overskud efter skat på 14,3 millioner kroner. Bolig.dk er ikke et rent Freeway-selskab, da halvdelen ejes af Eggert Holding ApS, som jo dermed også har retten til det halve af overskuddet.

Det største underskud i et Freeway-selskab finder man foreløbig hos Freepay ApS, der leverer betalingsløsninger til nethandel. Her er underskuddet på 2,25 millioner kroner efter skat. Det betegnes dog som "tilfredsstillende" set i lyset af, at selskabets aktiviteter er under udvikling.

Freeway har da netop også lanceret Freepay som gratis betalingsgateway til alle landets webshops.

- Vi vil gerne gøre det nemmere at drive internetforretning i Danmark, og vi gør derfor Freepay gratis. Vores hjerte banker for iværksætteriet, og vi vil gerne understøtte det danske iværksætteri, udtaler direktør Morten Wagner i en pressemeddelelse.

Også det mere overordnede selskab i Freeway-koncernen, Freeway ApS, kommer ud af 2020 med et underskud. Her lyder underskuddet på en lille million kroner efter skat, hvor bundlinjen i 2019 kunne byde på et overskud på 100.000 kroner. Det er ikke mindst øgede udgifter til personale, der er skyld i underskuddet. Bruttofortjenesten var nemlig meget ens i 2020 og 2019. Begge år cirka 10,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce