Annonce
Viborg

Bådebro i meget miserabel stand

Bådebroen trænger i den grad til enten at blive repareret eller skiftet ud. Foto: Ole Bjærge

Bådebro ved Søndersø, som rygmarvslammede skulle bruge for at komme ud at sejle, har i halvandet år ligget hen uden at blive brugt. Den er simpelthen livsfarlig at bevæge sig ud på for kørestolsbrugere.

Annonce

Viborg: Bådebroen i Søndersø ud for Vestdansk Center for Rygmarvsskade blev i sin tid anlagt for, at patienterne, der typisk er indlagt i et halvt års tid eller mere, i deres kørestole kunne køre ud på broen og med hjælp fra instruktører og en lift sætte sig ned i en sejlbåd og nyde en tur på det rolige vand.

Men hverken sidste sommer eller i år har patienterne kunnet gøre brug af den mulighed. For broen er simpelthen i så miserabel en stand, at det vil være forbundet med livsfare for kørestolsbrugere at bevæge sig ud på den.

- Jeg har simpelthen nedlagt forbud imod, at patienterne bruger broen. For det ansvar kan vi ikke påtage os, siger Lasse Thulstrup, der er ledende fysioterapeut på centret for rygmarvsskade.

Han har i adskillige år været instruktør for de mange patienter, som gerne ville en tur ud på søen i sejlbåd, og han er rigtig træt af, at den mulighed ikke eksisterer i øjeblikket.

- Mange af patienterne var glade for komme en tur på vandet, og det kan da også indgå som en del af deres genoptræning. Og for ikke så længe siden brugte vi et ganske pænt beløb på at opføre et nyt bådhus ved broen, som vi altså ikke kan bruge til noget i øjeblikket, siger Lasse Thulstrup.

En kørestol er det helt umuligt at få ud på bådebroen. Men måske er der hjælp på vej.
Annonce

Måske klar i sommer

Sejlturene for de bevægelseshandicappede arrangerede centret i samarbejde med Viborg Sejlklub, som er ansvarlig for broen.

- Vi har været i kontakt med sejlklubben, som vil forsøge at skaffe penge til en ny bro - dels fra Viborg Kommune og dels fra fonde, der kan tænkes at støtte den slags, siger Lasse Thulstrup, der dog ikke tør komme med et bud på, hvor lang tid der går, før en ny bro kan tages i brug.

Viborg Sejlklubs formand, Peter Black, håber, at man kan få broen repareret og gjort klar i løbet af sommeren.

- Vi arbejder på det i øjeblikket. At gøre selve broen klar koster ikke det vildt store - vi taler vel om et beløb på omkring 20.000-25.000 kroner. Men oven i det skal vi have installeret en lift, der kan løfte kørestolsbrugerne ned i båden, og hvad sådan en kan koste, tør jeg ikke umiddelbart give et bud på. Men det er vi i gang med at undersøge, siger Peter Black.

Skiltet advarer folk imod at vove sig ud på broen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lommetyv på spil ved ishuset: Politiet opfordrer til ekstra opmærksomhed i sommerlandet

Sport

Økonomisk fordel og signalværdi - Viborg FF vil slå Vendsyssel og definitivt sikre sig andenpladsen

Annonce