Annonce
Viborg

Slidt bådebro manglede tilladelse: Nu bliver den gjort lovlig og skiftet

Broen ved Strandparken skal skiftes ud. Den har 40 år på bagen. Foto: Ole Bjærge.
Den lille havn ved Strandparken for enden af Viborg Søndersø får i løbet af vinteren en ny bro, der skal afløse den nuværende.
Annonce

Viborg: Kommunalt ansatte embedsmænd har gravet rundt i arkiver og sagsmapper, men ikke fundet det, de ledte efter.

Så sagen er, at den allerede eksisterende bådebro i Strandparken ved Viborg Søndersø faktisk ikke har nogen tilladelse - i hvert fald ikke en, som det er lykkedes kommunens folk at grave frem.

Tilladelse eller ej. Broen i sin nuværende skikkelse har det mildt sagt ikke for godt, så derfor skal den skiftes ud, og dette arbejde er gået i gang. Kommunen har derfor besluttet at gøre den gamle bro lovlig for derefter at behandle udskiftningen som en renovering - altså ikke en lang proces om etablering af en ny bro.

I foråret var kommunen i øvrigt på en såkaldt besigtigelsestur, og under denne kunne kommunens folk ikke overraskende konstatere, at "...Søndersø og dens bredzone på dette sted (Strandparken, red.) er stærkt kulturpåvirket..."

Den nye bro vil holde sig inden for rammerne af den eksisterende. Det vil sige, at broen strækker sig 20 meter ud i søen, og at der laves en sidebro på cirka 60 meter.

Kommunen mener ikke, at udskiftningen af broen vil have betydning for hverken dyr eller planter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lommetyv på spil ved ishuset: Politiet opfordrer til ekstra opmærksomhed i sommerlandet

Annonce