Annonce
Rundt om Viborg

Båltalerne er klar til sankthans i Fjends

Borgmester Urik Wilbek holder båltalen, når der søndag fejres sankthans i Kjeldbjerg. Arkivfoto: Morten Stricker
Borgmester Ulrik Wilbek holder båltalen, når midsommeren fejres i Kjeldbjerg, mens folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen besøger Sparkær.
Annonce

Fjends: Båltalerne er klar til at fejre midsommeren rundt omkring på i den tidligere Fjends Kommune, når der på søndag den 23. juni er sankthansaften. I Kjeldbjerg får man besøg af borgmester Ulrik Wilbek (V), der holder båltale, før bålet skal tændes og heksen sendes til Bloksbjerg.

Her foregår det på sportspladsen, og båltalen holdes klokken 19.00, og derefter tændes bålet. Også i Sparkær kommer en politiker på besøg for at holde årets sankthanstale. Det er folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) fra Ans, der netop er blevet genvalgt til Folketinget. Også han holder tale klokken 19.00, men allerede fra klokken 17.30 er der fakkeloptog gennem Sparkær med start fra forsamlingshuset, og undervejs synges der med beboerne på friplejehjemmet Nordstjernen, inden man samles om bålet i Søparken.

I Daugbjerg kommer formanden for Ældresagen i Fjends-Karup, Martin Ditlevsen, og holder årets tale ved bålet på stadion i Daugbjerg, og i Vridsted er det sognepræst Jørgen Husted, der holder tale klokken 20.30 ved præstegården. Her begynder sankthansfejringen klokken 18 med salg af vafler, pølser øl, vand og kaffe, der er krolf for børn og bingo gå-løb inden bålet tændes klokken 20.00.

Heksen er lavet af børnene fra sfo'en på Vestfjendsskolen, og der er gratis dej til at bage snobrød over bålet.

Midsommeren fejres på søndag. Arkivfoto
Annonce

Brandfolkene efterslukker

I Stoholm inviterer Stoholm Borgerforening og Stoholm Fritids- og Kulturcenter til sankthans ved centret, og det er fra klokken 19.00, og har man meldt sig til, er der fællesspisning fra klokken 17.00. Her holder det lokale byrådsmedlem Simon Højer (K) båltalen, og det er fra klokken 19.00, mens bålet tændes klokken 19.15. Her er det børnehaverne i Stoholm, der står bag "byens flotteste heks". Også her er der mulighed for at sat bage sit eget snobrød. Så husk snobrødspindene, lyder opfordringen.

Brandfolkene fra stationen i Stoholm kommer i øvrigt også på besøg og efterslukker bålet i Stoholm - det sker klokken cirka 20.30.

I Sdr. Resen står borgerforeningen bag sankthans-fejringen i Naturparken, og det er fra klokken 19.00.

Der er historisk set mange vejrvarsler knyttet til sankthans. Blandt andet at det vil regne i seks uger efter, hvis det regner på sankthans aften, men ifølge prognosen så tegner det indtil videre til tørvejr hele dagen, så sådan bliver det forhåbentlig ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Undvegen patient set flere steder i midtbyen: Ikke første gang han stikker af fra psykiatrisk afdeling

Annonce