Annonce
Viborg

Bæredygtig løsning dæmper lydniveauet i nyt Viborg-gymnasium

Det nye Viborg-gymnasium har akustiske løsninger valgt med omtanke for både indlæring og udtryk. Pressebillede
I Viborg har Midtbyens Gymnasium inviteret elever og lærere inden for i nye rammer tæt på både gågade og bus- og togstation. Med et skolemiljø med meget aktivitet, 1200 elever og et ofte højt lydniveau er der lagt stor vægt på de akustiske løsninger på en bæredygtig ansvarlig måde.
Annonce

Viborg: I april kunne Midtbyens Gymnasium i Viborg slå dørene op for forventningsfulde gymnasieelever.

Hermed er Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske gymnasium nu samlet under ét tag i den moderne gymnasiebygning på godt 13.000 kvadratmeter fordelt på seks etager.

Det nye gymnasium prydes af teglbaguettes i rødlige nuancer og er forbundet med en banebro, der bringer byen tættere på både bus- og togstation ved at gå fra herfra, gennem byen og videre mod gågademiljøet i midtbyen.

Med plads til godt 1200 elever og 130 ansatte bliver lydniveauet hurtigt højt, men det er der taget højde for i den nye gymnasiebygning. Der er installeret lydabsorberende Sonar M-plader fra akustikproducenten Rockfon. Plader, der pryder loftet i størstedelen af den nye bygning:

- Lofterne er valgt med omtanke for både akustik, udtryk og service. Vi har valgt lofter med et delvist skjult skinnesystem, der giver et flot udtryk og er den mest optimale løsning med hensyn til drift, fortæller Jacob Hasse Rasmussen, byggeleder hos Rambøll, der har været rådgiver på byggeriet, i en pressemeddelelse.

For at skabe de optimale rammer om undervisningen har der været fokus på at nedbringe forstyrrende rumklang:

- Netop fordi vi har at gøre med et gymnasium, er der høje krav til en kort efterklangstid, hvor lyden dør hurtigt i rummene. Det skaber mere ro og en bedre undervisning, at eleverne ikke bliver forstyrret af rumklang, siger Bo Jørgensen, projektkonsulent hos Rockfon.

Annonce

Bæredygtig løsning minimerer spild markant

Leverandøren af de akustiske lofter har i øvrigt haft bæredygtigheden for øje, og der er tænkt i genanvendelige løsninger uden spild. Det har sat sit grønne præg på Midtbyens Gymnasium.

Loftpladerne er lavet af stenuld, som er et bæredygtigt materiale med flere fordele. Blandt andet øger det brandsikkerheden på gymnasiet.

- Foruden de lydmæssige egenskaber er der lagt vægt på produktets brandsikkerhed. Denne type akustiklofter er markedets bedste brandtekniske produkt. Den lange gennembrændingstid på stenuld giver ekstra tid til at forlade bygningen, hvis uheldet skulle være ude, siger Bo Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce