Annonce
Bjerringbro

Bæredygtighed gælder også i kantinerne

I Grundfos? kantiner sorteres affaldet omhyggeligt, så genanvendelsen bliver så nem som muligt. Foto: Grundfos.

Innovation. Målet for Grundfos er at halvere madspillet i kantinerne via nytænkning og vidensdeling.

Grundfos i Bjerringbro er en af Danmarks største produktionsvirksomheder, som med sine 12 kantiner, der hver dag bespiser 3.000 mennesker, har mulighed for at gøre en væsentlig forskel, når det handler om at reducere madspild.

Derfor anser man det for lige så vigtigt, at være fokuseret på optimal udnyttelse af ressourcerne i kantinerne som i alle andre dele af Grundfos. Jakob Olesen, som er kantineleder for de 60 medarbejdere i kantinerne, har igennem de seneste år fokuseret på at bekæmpe madspild:

»Vi har nu fået et bedre overblik over, hvor vi kan minimere madspildet. Det er således blevet prioriteret højt, at vi ikke overproducerer. Det har krævet vidensdeling imellem medarbejderne. På den måde har vi reduceret madspildet betragteligt«, fortæller Jakob Olesen.

Målet er at halvere madspildet over de kommende år. I kantinerne forsøger man desuden at udnytte sæsonens grøntsager, og opfordrer gæsterne til ikke at tage mere på tallerkenen, end de kan spise. Det hjælpes også på vej af mindre tallerkener i buffeten. Og det har hjulpet:

»Men et af de vigtigste tiltag i Grundfos' kantiner har været en forbedret sortering af affald. Det har medført, at vi nu har mulighed for at sende det madaffald, som uundgåeligt opstår, af sted til genanvendelse frem for den traditionelle afbrænding, hvor værdifulde ressourcer går til spilde«, forklarer Jakob Olesen. Den udvikling er indledt igennem workshops, hvor medarbejderne er blevet uddannet i at sortere på den rigtige måde:

»Reduktion af madspild er en løbende læringsproces, derfor er det vigtigt at vi hele tiden udveksler viden mellem medarbejderne for på den måde at drage størst mulig fordel af de erfaringer, vi høster«, siger Jakob Olesen

Grundfos' kantiner blevet medlem af REFOOD-mærket og har meldt sig til seks madspildsforbyggende initiativer. Desuden komposterer man det madaffald, der ikke genanvendes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce