Annonce
Rundt om Viborg

Børn i Bjerregrav jagtede verdensrekord

Skolegården ved Bjerregrav Friskole og Børnehus var festligt pyntet med flag og vimpler til søndagens mooncarløb. Foto: Hanne Bliksted
Rundt og rundt på mooncar ved Bjerregrav Friskole og Børnehus.
Annonce

Bjerregrav:  De kørte rundt og rundt og rundt, de omkring 40 børn fra 0.-3 klasse, som på Bjerregrav Friskole og Børnehus søndag deltog i forsøget på at slå verdensrekorden i at køre længst på mooncar i seks timer.

Forsøget var oprindelig planlagt til 28. marts, men på grund af corona-krisen blev det udsat, og søndag gik det endelig løs. Og hele udeområdet ved Bjerregrav Friskole og Børnehus bar præg af forsøget, langs den 225 meter lange bane var der vimpler i alle regnbuens farver, Dannebrog-papirsflag, og i svingene lå der bildæk i røde og hvide farver.

- Jo det er rigtig Le Mans stemning, lød det fra en glad Morten Thaarup, som havde fået ideen til løbet. Han er pædagog i børnehuset og er normalt til det store motorløb Le Mans i Frankrig sammen med nogle venner.

- Det kommer vi ikke i år,  så dette mooncarløb er mit Le Mans i år, sagde han uden at se ud til at savne den franske stemning.

- Børnene gør det så godt, de kører og kører, og så er vi også glade for, at mange forældre bakker om arrangementet,  sagde han og kiggede rundt, hvor fem forældre talte runder, andre passede Pitten og fik kørerne sendt godt afsted, og andre igen sad og hyggede sig i skyggen, og med en temperatur på omkring de 20 grader var der rigtig sommerstemning.

Annonce

Lokale sponsorer

Som ved rigtige motorløb var der også ved mooncarløbet sponsorer, kørerne havde t-shirts med lokale firmaers logo, og de orange t-shirts som pigerne fra 3. klasse havde på, var sponsoreret af Kidana, som iøvrigt havde lavet tryk på alle t-shirts. Andre firmaer havde givet penge.

- Det er dejligt med opbakningen fra lokalområdet, så har vi penge til at forbedre vores faciliteter med, sagde Morten Thaarup.

Pigerne fra 3. klasse stod i skyggen i Pitten og heppede på hinanden, når de passerede.

- Det er ikke hårdt, når man sidder i bilen, men når man kommer ud af den, så gør det ondt i benene, og de bliver slappe, sagde Frigg Hyldahl, da hun holdt en pause.

Villads Kristiansen tog også en pause i skyggen.

- Jo det er lidt hårdt , men det er også sjovt,  for det er hyggeligt at være her sammen med sine venner sagde han, som også går i 3. klasse.

Annonce

Hindbærsnitter

Linda Lange var en af de forældre, som talte runder og holdt nøje regnskab med antal kørte runder.

- Jeg gør det for at bakke op om arrangementet og støtte skolen, det er vi nødt til i de små byer, sagde hun, mens endnu en mooncar susede forbi og fik et kryds.

Godt gemt i skyggen var boden med pølser og brød, som forældrene skiftedes til at passe.

- Vi har flyttet rundt et par gange, sagde Mette Mortensen, som ved 13-tiden var ved at have "kunder", som efterspurgte hindbærsnitter, som mange havde glædet sig til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce