Annonce
Læserbrev

Børn. Når politikere bliver klogere

Læserbrev: I mandagens udgave af Viborg Stifts Folkeblad leverer to af vores lokale folkevalgte byrådsmedlemmer en garanti for at de kommende yderligere tilførte finansielle ressourcer til småbørnsområdet vil blive brugt til opnormeringer ude i daginstitutionerne. Både formand og næstformand for børn- og ungeudvalget i Viborg Kommune, henholdsvis Per Møller Jensen (S) og Claus Clausen (V), lover stor fokus på at de ekstra midler bruges på ekstra bemanding ude i de tiltrængte vuggestuer og børnehaver.

Begge indlæg i avisen er ment som et svar på chefredaktør Lars Norups leder i lørdagens avis, hvori der omtales en undersøgelse blandt landets kommuners dagtilbudschefer, som viser, at bedre normeringer bestemt ikke er højest på dagtilbudschefernes ønsker over, hvad der fremadrettet skal fokuseres på og investeres i. Denne undersøgelse viser nemlig, at virkelighedsfjerne begreber som "styrket evalueringskultur", "tilsyn og opfølgning", "kompetenceudvikling", m.m. hos de førnævnte dagtilbudschefer er langt mere vigtige - end lige bedre normeringer.

Derfor er det endnu mere værdsat, at de to politikere nu melder ud, hvad pengene skal bruges til. Og samtidig viser det også, at man - også som politiker - heldigvis kan blive klogere.

Jeg har selv i 26 år arbejdet som pædagog indenfor dagtilbudsområdet i Viborg kommune, og først nu begynder lokal- og landspolitikere at kunne se, hvad behovet reelt er (og længe har været) ude i de efterhånden udmarvede institutioner.

Jeg har ikke tal på (er forlængst holdt med at tælle), hvor mange gange jeg og kollegaer er blevet "opkvalificeret", "kompetenceudviklet" og sendt fra det ene til det andet kursus, som med noget nær lynets hast har overlappet hinanden. Alt sammen formodentlig gjort i en god mening, men desværre har ovennævnte ikke altid vist sig at være relevant for min hverdag på arbejdet - hvor behovet for bedre normeringer i mange år har været altoverskyggende.

Man har i mange år haft alt for travlt (både fra lokal- og landspolitisk side) med at proppe ny viden og nye kompetencer ind i mit lille hoved, samtidig med at man har fyret kollegaer omkring mig (og derved skabt dårligere normeringer).

Uanset hvor meget viden, man fylder mig med, har jeg stadig svært ved på samme tid at trøste lille Ole på 3 år, som savner sin mor, udrede konflikten mellem Peter og Hans, hjælpe Camilla med den besværlige lynlås i termojakken og finde tørre bukser til Ida, som uheldigvis har tisset i bukserne (alle situationer med børnene sker vel og mærket på samme tid)!

Politikere (og igen; både på lokal- og landsplan) har alt for længe siddet og nikket "ja tak" til konsulentfirmaer, som har hældt det ene efter det andet dyrekøbte projekt og koncept ned over hovedet på pædagogerne ude på gulvet (som længe blot har ønsket sig og sukket efter bedre normeringer - og dermed bedre forhold for de yngste borgere i kommunen).

Men som sagt: Yderst prisværdigt at to af vores lokale politikere nu åbenlyst kan se, hvad behovet ude i virkeligheden handler om!

Per Møller Jensen slutter dog sit indlæg med at skrive (citat): "Denne indsats skal så suppleres med andre initiativer de kommende år, så vi styrker tilbuddet i forhold til småbørnsområdet".

(Lur mig, om ikke jeg lige skal "kompetenceudvikles" lidt mere. Endnu engang).

Annonce
Lau Lauridsen Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce