Annonce
Læserbrev

Børn. Tre skridt frem og et tilbage

Annonce

Læserbrev: Jeg råber gerne højt og længe på bedre normeringer og vilkår til vores børn i daginstitutionerne. Det gør jeg, fordi jeg som mor til tre børn på helt nært hold har oplevet, at der er brug for det! Fx var det ikke usædvanligt, at en pædagog var alene med helt op til 13 vuggestuebørn, da min yngste gik i vuggestue. Det satte pædagogen på en umulig opgave i forhold til at skulle give børnene den nødvendige omsorg og nærvær.

Jeg råber højt, fordi jeg ved, at hvis vi sikre den gode normering, så investerer vi i børnenes nutid, men i den grad også i deres fremtid.

Gode normeringer er en af de helt centrale parametre for børns trivsel og udvikling, det har positive effekter både på kort og lang sigt for vores børn. Gode daginstitutioner med en god normering og små børnegrupper er en investering i børnenes livsmuligheder. Jo tidligere der investeres, des større er også det samfundsmæssige afkast jvf. Heckmann-kurven udarbejdet af økonom og nobelprisvinder James Heckman.

Der er så meget at vinde ved at investerer i den gode normering.

  • Børnene bliver mindre stressede.
  • Børnene bliver styrket sprogligt, socialt og kognitivt.
  • Børnene vil på sigt få bedre karakterer i skolen.
  • Når børnene bliver større vil de hyppigere gå i gang med en ungdomsuddannelse,
  • Og de vil i fremtiden klare sig bedre uddannelsesmæssigt og på arbejdsmarkedet.

Det må for alle være tydeligt at en god normering i Viborg Kommunes daginstitutioner er en enorm vigtig investering. Viborgs byråd fandt da også efter lang tid flere penge, som de kunne afse til børnene, og begejstringen samt anderkendelsen var stor.

Men der kom skår i glæden, for pludselig valgte byrådet at trække 5 millioner kroner tilbage, fordi der kommer 8,4 millioner fra staten til at forbedre normeringerne.

Alt taler for, at vi skal have bedre normeringer i Viborg Kommune, og vi er på vej. Men i forhold til at trække de 5 millioner tilbage føler jeg det, som om vi er gået tre skridt frem, for at så at gå et skridt tilbage igen. Jeg mener, det er en ærgerlig og helt forkert prioritering!

Hvorfor ikke lade de 8,4 millioner, som kommer fra staten, komme oven i frem for at modregne dem? Hvis byrådet valgte den løsning ville vi endnu hurtigere kunne nå i mål med at få en god normering i Viborg Kommunes daginstitutioner.

Marianne Gaardsdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Undvegen patient set flere steder i midtbyen: Ikke første gang han stikker af fra psykiatrisk afdeling

Annonce