Annonce
Debat

Myretuen: Det er byens glæde og stolthed, der bliver lukket

Børnehaven Myretuen i Kjeldbjerg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Læserbrev: Det var noget af en besked, vi fik forleden dag her i Kjeldbjerg. Myretuen, hele byens glæde og stolthed, skal lukkes ned og bygningerne sælges. Vi fornemmer alle sammen, at det er hele byen, der bliver lukket ned.

Vi har så meget her i Kjeldbjerg, som vi, der bor her, er glade for; men ikke ret meget som folk udefra bider mærke i. Der er da også folk her i byen, der er ligeglade med alt for meget opmærksomhed udefra, men vi er flere, som gerne vil tiltrække nye indbyggere for at sikre en udvikling frem for en afvikling.

Vi er begyndt at reklamere for tilflytning, her for nylig på kasernen i Skive, og vil også brede det mere ud. Her er de fire største reklamesøjler for unge tilflyttere: Børnehuset Myretuen, Kjeldbjerg Torv, Idrætsforeningen og den kommende Kjeldbjerg Bypark, som skal fungere sammen med Børnehaven og Forsamlingshuset.

Annonce

Selvfølgelig også at huspriserne er et godt stykke under priserne i Skive og Viborg. Der er også ledige byggegrunde, som Viborg Kommune dog ikke har vist den store interesse for at byggemodne.

Ja, vel ligger småbyerne Kjeldbjerg sammen med Fly og Tastum i den absolutte udkant af Viborg Kommune, men vi ligger tæt på Skive. Vi har kortere vej til centrum, end de har i både Hem og Dommerby, hvor Skive Kommune har godt held med at sælge byggegrunde til en fornuftig pris.

Desuden må vi også erkende, at det sidste års tid ikke har været præget af den store aktivitet omkring vores reklamesøjler; men vi tror da på, at det skyldes corona-faren, og vi har da troet på, at vi nok skal komme ud af vores skjul, når faren er drevet over; men med udsigten til en tomt på børnehusets plads er vi bange for, at det kan være et af de slag, som kan tage luften fra folk.

Vi er godt klar over, at børnetallet er faldende her i Vestfjends, så det er jo også derfor, at vi forsøger at reklamere byen op. Vi er da også ked af, at en forespørgsel om vuggestuepladser i børnehuset fra en af børnefamilierne har været medvirkende til den drastiske beslutning. Familien har da også frafaldet deres forespørgsel og indskrevet deres barn i Stoholm, og ikke i Vridsted.


Vi er da også kede af, at en snak om madordning i børnehuset også har kastet ved til bålet, hvilket forældregruppen da også straks stemte nej til, da konsekvenserne med lukning blev åbenbaret.


Vi er da også kede af, at en snak om madordning i børnehuset også har kastet ved til bålet, hvilket forældregruppen da også straks stemte nej til, da konsekvenserne med lukning blev åbenbaret.

Vi er også klar over at Vridsted er en større by end vores, og at der udstykkes byggegrunde der, og sælges huse; men de har jo også både skole og købmand. Her i Kjeldbjerg kigger børnefamilier ikke i den retning, når der skal søges børnepasning. Arbejdspladserne er i Skive, Stoholm eller Viborg, så børnepasning i Vridsted vil være noget af en afvej.

Selve børnehuset blev tegnet af arkitekt Henrik sammen med hans hustru Jette, der blev husets første leder. Det engagement, den indsigt og kærlighed, de lagde i projektet, er tydeligt for enhver, der besøger børnehuset og dens ”have”. Det er virkelig et hus for børn.

Vi bor selv som nabo dertil og kan kigge ned på legepladserne, hytterne, ”bjerget” og alt det andet, som et barnehjerte kan begære, og nyder at se flokke af små flyverdragter myldre glade omkring, mens nogle voksne leger med. Hvis vi en sjælden gang hører gråd, så ser vi snart de andre børn eller en voksen der trøster.

Vi kan virkelig ikke forstå, at denne lille myretue er fundet uholdbar i en cost-benefit-analyse. Den rummer så meget positivt og godt for en flok børn, en flok pædagoger, en flok børnefamilier og for en hel landsby.

Vi vil herfra anbefale kommunen at investere i de små landsbyer og hjælpe dem til vækst i stedet for at afvikle dem. Vi her i Kjeldbjerg er klar til at tage fat, både på eget initiativ og på de initiativer, som måtte komme fra kommunen, politiske partier og andre aktører. Kom an; vi er klar til at bevare og udvikle vores lille dejlige by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce