Annonce
Viborg

Børnehavebarn testet positiv for corona-virus - 40 er sendt hjem

Et barn i Bulderby er testet positiv for corona-virus. Arkivfoto: Morten Dueholm
Bulderby er nu også ramt af corona-virus.
Annonce

Viborg: Omkring 40 børnehavebørn fra afdelingen Mellemgården i den store daginstitution Bulderby er indtil videre sendt hjem. Det samme er personalet.

Det skyldes, at et af børnene i fredags blev testet for corona-virus. Svaret kom i går: Positivt.

- Barnet har en søskende i en skole, som er ramt af corona-virus. Familien fik derfor testet det yngste barn også, og der var altså tale om en positiv test, fortæller børnehusleder Jacob Birk-Nielsen.

I Bulderby kontaktede man i første omgang alle forældrene til børnehavebørnene i Mellemgården, og så blev gruppen isoleret, indtil børnene - ret hurtigt - blev hentet, fortæller Jacob Birk-Nielsen.

I dag er afdelingen lukket, men når børn og ansatte kommer retur med en negativ test, fortsætter hverdagen som hidtil.

- Barnet blev testet positiv i fredags, og så regner man 48 timer bagud, så de børn, der ikke var her onsdag, torsdag og fredag, er stadig velkomne, og vi tilbyder, at de kan være med hos Mellemgårdens vuggestuegruppe, lyder det fra børnehuslederen, som desuden opfordrer alle forældre til at være opmærksomme på eventuelle symptomer hos deres børn.

- Alle har fået besked om, at det her er sket, siger Jacob Birk-Nielsen.

Med 200 børn og 60 ansatte er Bulderby kommunens største daginstitution, og børnehuslederen erkender da også, at det næppe kommer som en overraskelse for mange, at corona-virussen kunne trænge ind.

Jacob Birk-Nielsen fortæller, at den corona-ramte familie, så vidt han er orienteret, har det godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce