x
Annonce
Viborg

Børnehus får ingen kompensation for nedlagt udegruppe: Kommunen opfordrer til fusion

Digterparkens Børnehus. Arkivfoto
Bestyrelsen i Digterparkens Børnehus vil på et møde i næste uge drøfte institutionens fremtid efter at have fået nej til kompensation for mistet støtte til udegruppe.

Viborg: Der er ikke flere skruer at dreje på. Ikke flere penge at hente, hvis ikke det skal gå ud over børnene.

Det mener bestyrelsen for Digterparkens Børnehus, der - ligesom alle andre institutioner, der har såkaldte udegrupper - fra årsskiftet mister et særligt tilskud til disse.

Derfor har bestyrelsen bedt om kompensation for det mistede tilskud. 120.000 kroner lød ønsket om.

Den kompensation får institutionen ikke. Det besluttede børne- og ungdomsudvalget på et møde tirsdag eftermiddag.

- Digterparkens Børnehus har været bekendt med de udfordringer, som ville komme omkring nedlæggelsen af udegruppen, siger Per Møller Jensen, socialdemokratisk formand for udvalget.

Det erkender formanden for Digterparkens Børnehus' bestyrelse.

- Ja, det er rigtigt, at vi har vidst det længe, og vi har været nede i alle kroge af vores økonomi, men vi kan ikke finde flere penge, uden at det kommer til at ramme de varme hænder, og det ønsker vi ikke, siger Maria Louise Jöhnk.

Annonce

Find sammen

Viborg Kommune har forsøgt at få de to selvejende institutioner - Digterparkens Børnehus og Tommeliden - til at fusionere med henblik på at få en mere rentabel drift.

- Det har vi også forsøgt, men vi står ikke det samme sted. Digterparkens Børnehus er udfordret af driften i større grad, siger Maria Louise Jöhnk.

Børne- og ungdomsudvalget vil atter bede de to bestyrelser om at finde sammen.

- Fra udvalgets og forvaltningens side har vi været i løbende dialog med både Digterparkens Børnehus og Tommeliden om en sammenlægning, hvor vi fra kommunal side har stillet en anlægsbevilling i udsigt, hvis det lykkedes. Sådan har vi gjort i forhold til kommunale institutioner rundt om i kommunen for at skabe bæredygtige institutioner, siger Per Møller Jensen og tilføjer:

- Den mulighed har vi ikke i forhold til selvejende institutioner udover en dialog og opfordring herom. På den baggrund opfordrer vi bestyrelserne i de to institutioner til at genoptage dialogen om en sammenlægning til fælles bedste.

På et møde i næste uge skal bestyrelsen i Digterparkens Børnehus drøfte situationen.

I et brev til politikerne har bestyrelsen skrevet, at den kan blive nødt til at nednormere børnehuset med 15 pladser, hvis ikke den får kompensationen på de 120.000 kroner.

- Nu må vi se, hvad vi finder ud af. Det vil være ærgerligt for dagtilbuddet i bydelen, hvis vi bliver nødt til at skære antallet af pladser ned, siger Maria Louise Jöhnk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce