x
Annonce
Viborg

Børnehus frygter lukning

Digterparkens Børnehus fik i 2015 det grønne flag, men nu frygter bestyrelsen, at det snart er Dannebrog, der skal på stangen - men kun på halv.
Digterparkens Børnehus mener ikke, at den kan give et forsvarligt tilbud, hvis særligt tilskud skæres væk.

Viborg: Fra næste år forsvinder et særligt kommunalt tilskud givet til institutioner, der har såkaldte udegrupper.

Det har Digterparkens Børnehus i nordbyen, og den frygter nu fremtiden, fordi den står til at miste et årligt tilskud på 120.000 kroner.

Bestyrelsen har skrevet til politikerne i børne- og ungdomsudvalget, og den selvejende institution beder kort og godt om kompensation for det tilskud, der forsvinder.

Får den ikke det, ser den ikke andre muligheder end at skære ned på antallet af pladser.

"Hvis dette ikke er muligt, ser vi os nødsaget til at nednormere med 15 børn, da vi ikke vurderer, at vi under de nye forudsætninger kan drive en daginstitution, der lever op til de mål, der også fra politisk side er sat for det gode børneliv," skriver bestyrelsen i brevet til politikerne.

Konsekvensen er videre, skriver bestyrelsen, at de børn, der er skrevet op og står på ventelisten, må flyttes andre steder hen.

Institutionen vil med en nednormering på 15 pladser blive sårbar, vurderer bestyrelsen. Den har forsøgt - på opfordring fra Viborg Kommune - at fusionere med naboen Tommeliden, men det er ikke lykkedes at nå til enighed.

I sin yderste konsekvens kan Digterparkens Børnehus blive tvunget til at lukke, skriver bestyrelsen, og det vil efter dens mening være dårligt, fordi mange forældre i området vil forsøge at finde privat pasning andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce