Annonce
Viborg

Børnekulturen er blevet voksen: Kulturprinsen runder 18 år

Kulturprinsen, der arbejder for, at alle børn møder kunst og kultur i hverdagen, fylder 18. Og dét skal fejres. Arkivfoto: Preben Madsen
Tirsdag den 1. september er der 18 år siden, at Kulturprinsen kom til verden.

Viborg: I 2002 kom Kulturprinsen til verden. Det skete i et samarbejde mellem Viborg Kommune og det daværende Viborg Amt, og pointen var at bringe børnekulturen i fokus.

Det er 18 år siden nu.

- Selvom Kulturprinsen nu er blevet myndig, bliver vi aldrig for store til at lege og fejre gode tider med den by, vi er udsprunget af og har vores dybe rødder i, siger Ulla Voss Gjesing, der i otte år har været centerchef ved Kulturprinsen.

Annonce

Derfor fejres "fødselsdagen" og den brede portefølje af både kommunale, regionale, nationale og internationale projekter med kaffebord, fødselsdagssang og deling af gode minder på Nytorv fra klokken 16 til 17.

Dét at skabe nye, tværfaglige samarbejder er i det hele taget kernen i Kulturprinsens virke, og sporene herfra kan ses i mange af de initiativer, som børn og unge, pædagoger, lærere, kunstnere og kulturformidlere i Viborg møder i dag.

Kulturskolen Viborg samt Kulturens Læringscenter, Viborg (KLC), der nu er forankret i børn- og ungeafdelingen, og Snapsting for Børn, der nu drives fra Viborg Bibliotekerne, er eksempler på initiativer iværksat af Kulturprinsen, som nu er i drift gennem andre parter i byen.


Selvom Kulturprinsen nu er blevet myndig, bliver vi aldrig for store til at lege.

Ulla Voss Gjesing, Kulturprinsens centerchef


Det er fortsat Kulturprinsens formål at skabe udvikling og trivsel gennem alle børns møde med kunst og kultur. Lige nu sker det blandt andet i det landsdækkende projekt Legekunst, hvor der er særligt fokus på førskolebørn.

- Jeg er ydmyg, glad og stolt over at være en del af en kommune, som gennem nu 18 år stadig fastholder at ville være børnekulturens kommune, siger centerchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Sport

VHK åbner sæsonen med storkamp

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce