Annonce
Rundt om Viborg

Børnekulturmøde i Fly er udsat

Børnekulturmødet "Det store ståhejgilde" skal efter planen holdes her på Flyfabrikken, der er hjemsted for musikeren Rasmus Mørup Johansen og hans familie og desuden spillested og kulturbegivenheder. Arkivfoto: Morten Pedersen
Børnekulturarrangementet Det store ståhejgilde i Fly skulle være afholdt hen i maj, men det er blevet udsat.

Fly: Børnekulturarrangementet "Det store ståhejgilde", der skulle have været afholdt den 22. maj i Fly i Fjends, er blevet udsat. Der er endnu ikke fastsat en ny dato, men initiativtager Rasmus Mørup Johansen fra Fly drømmer om, at det kan blive til august.

Det stort anlagte "Det store Ståhejgilde – et børnemøde i folkehøjde" med kultur og workshops på programmet på Flyfabrikken - den gamle skole i landsbyen Fly i Fjends - skulle oprindeligt været holdt den 30. maj sidste år, men på grund af covid-19 blev det aflyst.

I stedet blev det programsat til cirka et år senere nemlig lørdag den 22. maj i år, men heller ikke den dato kommer altså til at holde.

"Det store ståhejgilde" skal efter planen afvikles i samarbejde med Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Viborg Animations Festival - Animok, og det bliver en dag med både underholdning og workshops. Der er planlagt blandt andet udklædning, dans, filosofiske samtaler, musik-workshop, og der skal laves korte animationsfilm med taler til fremtiden.

Annonce

Afsæt i børnesange

Hvis alt bliver som det er planlagt, er det tv-værten og musikeren med mere, Onkel Reje, der står for underholdningen sammen med Vestfjends Børnekor, Børnehaven Myretuen, Gøgleren Bjarne, Mester Fabel og Cirkus Højdeskræk. Sidstnævnte holder til på Flyfabrikken, der også er hjemsted for musikeren og initiativtageren Rasmus Mørup Johansen.

Afsættet for idéen til børnemødet har været arbejdet med skrivningen og indspilningen af de 12 børnesange på pladen "De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke", der blev udgivet sidste forår af netop Cirkus Højdeskræk. Her er mange af de førnævnte aktører med. Faktisk var omkring 100 glade amatører og professionelle med inde over pladen, og idémanden bag sangene, Rasmus Mørup Johansen, så derfor et "demokratisk netværk af godtfolk" og tegningen til at samles til "et brølende børnemøde i folkehøjde".

Kommunens kultur- og fritidsudvalg har bevilget 55.000 kroner i støtte til dækning af honorarer, og desuden har man oprindeligt sagt ja til at stå klar med en underskudsgaranti på 15.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce