Annonce
Rundt om Viborg

Børnemøde i Fly udskydes til næste år

Cirkus Højdeskræk har tidligere stået bag børnemusicalen ”Ole fra Aakjær”, der blev opført på Flyfabrikken og under Snapsting i Viborg sidste år. Arkivfoto: Thomas Køser
Stort børnemøde i landsbyen Fly i Fjends med kultur og workshops på plakaten er aflyst - men holdes i maj næste år.

Fly: Et stort anlagt børnemøde på Flyfabrikken - den gamle skole i landsbyen Fly i Fjends - med kultur og workshops på programmet er blevet aflyst og holdes i stedet næste år.

Der er tale om "Det store Ståhejgilde – et børnemøde i folkehøjde", der skulle have været holdt den 30. maj. På grund af corona-krisen og forsamlingsforbuddet er det nu aflyst, og ny dato for arrangementet er lørdag den 22. maj 2021 - altså om et års tid.

Har man allerede købt en billet, så er der enten mulighed for at få pengene tilbage eller gøre ingenting og få billetten overført til næste år, skriver initiativtageren til børnemødet, musikeren Rasmus Johansen fra Fly, på Flyfabrikkens side på Facebook.

Kultur- og fritidsudvalget har bevilget 55.000 kroner i støtte til dækning af honorarer, og desuden har man sagt ja til at stå klar med en underskudsgaranti på 15.000 kroner - en støtte der var betinget af, at arrangementet blev afholdt den 30. maj. Udvalget har ikke formelt taget stilling til, om støtten også kan overføres til næste år, men formanden for udvalget, Mads Panny (S), går ikke ud fra, at det vil blive et problem.

- Alle i udvalget var meget begejstret for projektet, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at der er kommunal støtte, selvom det må flytte til næste år, siger han.

Rasmus Mørup Johansen er idémanden bag børnemødet, der nu er aflyst og udskudt til næste år. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Afsæt i børnesange

"Det store ståhejgilde" skal efter planen afvikles i samarbejde med Viborg Bibliotekerne, Kulturprinsen og Viborg Animations Festival - Animok, og det bliver en dag med både underholdning og workshops.

Der er planlagt blandt andet udklædning, dans, filosofiske samtaler, musik-workshop, og der skal laves korte animationsfilm med taler til fremtiden. Underholdningen vil tv-værten og musikeren med mere, Onkel Reje, stå for sammen med Vestfjends Børnekor, Børnehaven Myretuen, Gøgleren Bjarne, Mester Fabel og Cirkus Højdeskræk, der også holder til på Flyfabrikken.

Rasmus Mørup Johansen fortæller, at han er ved få bekræftet, at aktørerne kan være med om et år, og at det ser ud til, at programmet bliver det samme.

Afsættet for idéen til børnemødet har været arbejdet med skrivningen og indspilningen af de 12 børnesange på pladen "De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke", der netop er udgivet af Cirkus Højdeskræk. Her er mange af de førnævnte aktører med. Faktisk var omkring 100 glade amatører og professionelle med inde over pladen, og idémanden bag sangene Rasmus Mørup Johansen så derfor et "demokratisk netværk af godtfolk" og tegningen til at samles til "et brølende topmøde i børnehøjde".

- Afsættet til mødet var jo den plade, der netop er kommet ud, så vi mister måske lidt momentum i forhold til de sange. Men på den anden side har pladen så også et år at leve i, inden børnemødet så kommer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Gratis golf til seniorer

Annonce