Annonce
Kultur

Børnene hjalp Ildmesteren i Hald Ege

Søndag eftermiddag var der aktivitet ved vandtårnet i Hald Ege. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Søren Jønsson vil have børnene væk fra skærmene og tilbage til bøgerne. Søndag kunne børn komme og forbi og opleve smartbookens kunnen, plus lidt ekstra.
Annonce

Hald Ege: Søndag eftermiddag var flere børn forbi vandtårnet i Hald Ege. Eller faktisk var de forbi ærkemestertårnet.

Vandtårnet har således inspireret Søren Jønsson til at skabe ærkemestertårnet, som er omdrejningspunktet i hans blot anden smartbook, som udkom den 10. juni.

- Det er jo ærkemestertårnet. Her bor Ildmesteren, men han har mistet sin nøgle, fortæller Søren Jønsson de fremmødte børn.

Netop som han forklarer børnene, hvad der skal ske, titter solen frem fra skyerne for første gang.

- Jeg tror, at hvis I løber ned til Ravnekongen, så har han et spor, fortsætter Søren Jønsson.

Børnene løber herefter ned til Ravnekongen, hvor den første opgave skal løses. Og fuldstændig ligesom med bøgerne skal man scanne nogle tegninger med sin smartphone, som så fører børnene videre til næste opgave.


Det har været fantastisk at se børnene her ved det gamle vandtårn

Søren Jønsson


Børnene kommer også forbi den onde troldmand Nexus og Monotaurussen, og til sidst kommer de frem til Ildmesteren Asbestos.

Annonce

Flere arrangementer

Flere børn har allerede vært forbi, inden avisens udsendte dukker op. Og selvom vejret har budt på skyer og en smule regn, så har det ikke skræmt nogen.

- Det har været fantastisk at se børnene her ved det gamle vandtårn. Det har været super at se dem løse opgaver, siger Søren Jønsson.

Søren Jønsson ved ærkemestertårnet. Foto: Mads Plagborg Magnussen.

Faktisk mener Søren Jønsson, at arrangementet har været så stor en succes, at han gerne så flere af den slags arrangementer i fremtiden.

- Vi håber, at vi kan gøre det her flere gange, gerne med nogle biblioteker og andre steder rundt om i landet, siger Søren Jønsson.

Som de fleste eventyr ender det hele godt. Børnene får fundet nøglen til ærkemestertårnet, så Ildmesteren endnu en gang kan komme ind.

Livlig aktivitet ved ærkemestertårnet. Foto: Mads Plagborg Magnussen.
Foto: Mads Plagborg Magnussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce