Annonce
Viborg

Børnene tager teten i den grønne omstilling

Der er noget at arbejde med, hvis udledningen af CO2 skal sænkes...
Et par håndfulde børnehuse og skoler tager snart teten i Viborg Kommunes ambitioner om grøn omstilling.
Annonce

Viborg: Ingen er vel længere i tvivl om, at den såkaldt grønne omstilling og bæredygtighed fylder meget i de yngre årganges hjerner.

Sandsynligvis fordi de er pinagtigt bevidste om, at de står med hovedpinen, fordi vi andre ikke handlede i tide.

Bæredygtighed er et af en håndfuld temaer, som byrådet har besluttet at arbejde med for at få kommunens nye sammenhængsmodel på skinner, og snart tager børnene de første spadestik.

Det gør de, når seks udvalgte skoler og seks børnehuse om et par uger tematisk skal arbejde med netop bæredygtighed i uge 35 - altså om cirka 14 dage.

- Sammenhængsmodellen handler jo om, at der skal arbejdes på tværs, og i dette tilfælde er det så vores klima- og miljøområde og hele børn-og ungeområdet. Nu begynder vi her, og så vil det udvikle sig, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S).


Nu begynder vi her, og så vil det udvikle sig.

Per Møller Jensen, formand for børne- og ungdomsudvalget.


I efteråret 2019 blev der nedsat et tværgående og intensivt arbejdsgruppeforløb i kommunen, kaldet et sammenhængslaboratorium. Her kunne en bredt sammensat, tværfaglig arbejdsgruppe efter seks ugers fokuseret arbejde præsentere direktionen for 10 anbefalinger til, hvordan energiforbruget i kommunen kan nedbringes og/eller CO2-udledningen reduceres.

Det er en flig af disse anbefalinger, som børnene nu skal kaste sig over i den temauge, som venter.

Der er dannet en "grøn karavane", der kommer på besøg til de i alt 12 deltagende skoler og dagtilbud med et gennemgående program og skal være med til at binde børnene sammen om fælles oplevelser.

Ambitionen er - som forvaltningerne har beskrevet det for politikerne, "...emneugen skal give børn og unge i Viborg kommune kompetencer, viden og håb, så de oplever sammen at kunne gøre en forskel for en bæredygtig fremtid".


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce