Annonce
Debat

Børnepolitik og luksusfælden

Læserbrev: Radikale og Konservative i Viborg Byråd har spillet ud med et ambitiøst forslag til forbedringer af skole- og børneområdet. Tak for det, det er altid godt at få rusket op i tingene og at få et konkret område til debat. Desværre er oplægget ikke lavet med et solidt fodfæste i den lokale økonomi, men ligner mere en juleønske, der bygger på at "Jeg vil have det hele. Ikke kun hvad vi har råd til".

Jens Rohde går hårdt til SF fordi vi ikke spiller med på forslaget. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at SF gerne ser forbedringer på både skole- og på børneområdet. Det har altid stået helt fremme på vores prioriteringsliste, i alle de år vi har været med i byrådsarbejdet. Det var det også til forhandlingerne i forbindelse med budget 2017. Vi havde gerne set en skattestigning, så specielt børn og skole kunne få et løft. Men det ønskede det ønskede netop Konservative ikke.

På landsplan har SF udarbejdet en Alternativ Helhedsplan, som rummer en række forslag til, hvor og hvordan SF ønsker at forbedre forholdene også for børne- og skoleområdet. Forslaget rummer også løsninger på, hvordan disse forslag kan finansieres. Det er nødvendigt med den type initiativer, hvor vi grundlæggende ser på, hvordan vi prioriterer velfærd og udvikling i dette land, og på hvordan kommunerne kan få mulighed for at løse opgaverne. Radikale har ligeledes et udspil "Vores Børn - Vores Fremtid", hvor de forklarer, hvad de vil, og hvordan de vil finde "Fremtidsmilliarderne".

Kommunerne er velfærdssamfundets frontsoldater, og der er brug for væsentligt bedre rammer og muligheder for kommunerne, hvis de skal lykkedes med opgaverne. Hvis en kommune vælger at bruge hele butikken på et enkelt område, vil det efterlade katastrofale huller andre steder blandt de kommunale velfærdsopgaver, og det kan vi ikke bare vende ryggen til. SF vil gerne forbedre vilkårene for børn og unge, og det vil vi fortsat kæmpe for. Men vi vil ikke være med til det, hvis regningen skal betales af handicappede, psykisk syge, ældre, ledige, sårbare unge eller andre, der har brug for en stærk kommune.

Vi stiller gerne op til en diskussion omkring indhold og økonomi i forslaget, men ikke hvis det er alt eller intet, eller hvis der slet ikke skal ses på, hvordan finansieringen påvirker andre vigtige områder.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat For abonnenter

Vi ved, mordene også kunne ske i Viborg

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce