x
Annonce
Rundt om Viborg

Baby i livsfare efter vold fra fødslen af: 32-årig mand skal endelig for retten

Den daværende kæreste, en 32-årig mand, skulle have udsat barnet for ruskevold og flere kraftige slag mod kroppen. Babyen fik hjerneblødninger og mange andre skader af volden. Nu skal sagen for Retten i Viborg. Arkivfoto
Anklageskriftet mod den 32-årig daværende kæreste har været længe undervejs, men nu kommer sagen for retten i Viborg. Manden, der var kæreste med moren, er den eneste, der er tiltalt i anklageskriftet, hvor der er flere grimme detaljer om, hvad han angiveligt har udsat den nyfødte dreng for.

Tjele: Den 9. november 2017 var et par bosiddende i Tjele i grundlovsforhør i Retten i Viborg, da politiet mente, at de havde udsat en nyfødt dreng for vold. Dengang var moren og hendes daværende kæreste sigtet for at have påført den lille dreng mærker på både ben og i ansigtet og desuden flere blødninger i hjernen. Hjerneblødningerne havde forårsaget væskesamlinger i spædbarnets hjerne, hvorfra der blev fjernet 84 milliliter blodunderløben væske. Moren og kæresten blev dengang begge varetægtsfængslet. Siden er kvinden blevet løsladt.

Viborg Stifts Folkeblad har forsøgt at følge sagen så godt som muligt, og via aktindsigt har vi nu modtaget et netop færdigt anklageskrift.

I dette anklageskrift er det kun den nu 32-årige mand, der er tiltalt i sagen. Vi forsøgte at få en kommentar til sagen fra specialanklager Pia Koudahl, men hun har ikke ønsket at udtale sig, før sagen kommer for retten.

Vi forsøgte at få et svar på, om kvinden også var tiltalt i sagen, hvor lang en straf man gik efter, og om de begge havde siddet varetægtsfængslet siden den første fængsling.

Ud fra det korte interview kunne vi dog konkludere, at det er en nævningesag. Det vil sige, at det er en sag, hvor man går efter fængsling i mere end fire år.

Samtidig har specialanklager Pia Koudahl godkendt to datoer i november 2019. Det er nu op til Retten i Viborg, om det bliver til november, at sagen skal gennemføres.

Til nævningesager er der tre dommere og seks nævninge (i byretten), som skal beslutte, om tiltalte skal dømmes.

Annonce

Grimme detaljer

Det anklageskrift, som vi har modtaget, har flere detaljer end vi har hidtil har bragt i avisen.

Det viser sig, at volden mod den nyfødte dreng stod på, fra da han blev født i juni 2017, og indtil parret blev anholdt den 7. november samme år.

Den i dag 32-årige mand, der dengang var kæreste med barnets mor, er tiltalt for at have udført legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter og i form af mishandling samt af så grov beskaffenhed eller med så alvorlige skader til følge, at der foreligger særdeles skærpende omstændigheder i gentagelsestilfælde.

Dette er straffelovens paragraf 246, som under særligt skærpende forhold kan give en straf på ti års fængsel.

Volden skulle have foregået i parrets hjem, ligesom det også var foregået i en personbil.

Ting som han er tiltalt for at have udsat babyen for:

- Flere gange at have udsat babyen for rystevold.

- Flere gange at have givet kraftige slag, faste greb eller tryk af kroppen og hovedet.

- Trække eller vride i babyens ben.

Alt det skulle til sammen have bragt babyen i livsfare, da han blandt andet pådrog sig blodansamlinger og væskeansamlinger under den hårde hjernehinde, blødninger i begge øjnes nethinder, væskeophobning i øjnene, ribbensbrud og brud på skinneben, og herunder en hjerneskade af på nuværende tidspunkt ukendt omfang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Leder

Er pegefingeren lige højt nok i vejret?

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce