Annonce
Viborg

Bach-byggeri på Ramsvej skaber røre

<p>En kommende etageejendom mellem Ramsvej 5 (den nye hjørneejendom til højre) og Ramsvej 3 vil tage lys og udsyn?fra beboere på Dalgasvej, og de føler sig ført bag lyset af kommunen. Foto: Morten Dueholm</p>

Naboer protesterer mod etageejendom. Kommunen »vil se nærmere« på forholdene før en endelig tilladelse.

Beboere på Dalgasvej i det centrale Viborg er fortørnede over, at Viborg Kommune har sat gang i en planlægning, der skal give Bach Gruppen lov til at opføre en etageejendom på nærliggende Ramsvej. En ejendom, der ifølge planen skal udfylde et »hul« mellem en af Bach Gruppen nybygget ejendom på hjørnet Ramsvej/Dalgasvej og en ejendom i den sammenhængende Ramsvejkarre ned mod Vesterbrogade.
Protesten, som de seneste dage er kommet til udtryk i flere læserbreve i avisen, går blandt andet på, at den kommende, 12 meter høje ejendom i to en halv etager ifølge planen får en bebyggelsesprocent på 130, hvor kommuneplanen siger 40.
Beboerne blev i forbindelse med en nabohøring sidste år klar over, at kommunen var til sinds at give lov til et nybyggeri, der var en halv gang større - altså 60 procent i bebyggelsesprocent. Men altså stadig under halvdelen af, hvad bygherren nu vil opføre - og som Viborg Kommune formentlig snart går i gang med at planlægge efter.
Annonce
En række beboere på Dalgasvej - repræsenteret ved Ellen Petersen og Robert Jørgensen, Dalgasvej 1, der bliver nærmeste nabo til den kommende etageejendom - kalder byggesagen for »en skandale«. De mener, at det kan »få katastrofale følger for byerne i kommunen, hvis man bare kan opføre enkelthuse i hver eneste sprække, uden hensyn til planer og mål og uden hensyn til de omkringboende«.

»Bluffnummer«

Kai O. Andersen, der bor på Dalgasvej 3 og er tidligere byrådsmedlem for SF, kalder i et andet læserbrev Ramsvej-byggeriet for »et kæmpe bluffnummer«.
Han mener, at Bach Gruppen i længere tid må have haft en plan om at opføre den ejendom, der nu lægges op til, selv om virksomheden sidste år fik dispensation til en bebyggelsesprocent på 60 - altså 50 procent mere, end kommuneplanen tillader.
Dengang blev naboerne præsenteret for et projekt, som »passede perfekt i overgangen fra villaer til etagebebyggelse,« som Kai O. Andersen skriver. Et projekt, som altså ikke er gennemført.
Ud over at genere beboere på Dalgasvej, som med en ny, stor etageejendom vil få mindre dagslys og sol ind fra øst, mener han, historikken taler imod en sådan etageejendom mellem Ramsvej 3 og Ramsvej 5.
På Ramsvej 5 har der - indtil nedrivning sidste år - i mindst 80 år ligget en villa. Og »hullet« ned til etageejendommen på nummer 3 har været der lige så længe, hævder han.
Annonce

Det ser vi på

Teknisk udvalgs formand, Johannes Vesterby (V), har noteret sig protesterne. Han bemærker endvidere, at de vil indgå i den videre behandling i forbindelse med en kommende høring vedrørende byzonetilladelsen og dispensation fra kommuneplanen.
Om det kommer til at ændre den endelige plan og tilhørende byggetilladelser, vil han ikke komme med et bud på endnu.
»Generelt kan jeg sige, at når man bor i en by, så kan det ikke være overraskende, at der kan ske en fortætning. Det er sket før, og det vil ske igen. Men der kan være lokale forhold, som vi må tage hensyn til. Det kommer vi til at kigge nærmere på,« siger formanden for byrådets teknikudvalg.
Det næste, der sker, er, at byrådets erhvervs- og økonomiudvalg behandler sagen. Det sker den 12. oktober. Derefter kommer den inden længe i høring i 14 dage. Derefter vender sagen tilbage til teknisk udvalg, som tager endelig stilling. Johannes Vesterby forventer, at det sker sidst på året.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce