Annonce
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Bach Gruppen har anmeldt en direktør og fire tidligere ansatte for svindel i millionklassen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Bach Gruppen har meldt en tidligere direktør og flere ansatte i BG Beton Sjælland til Københavns Politi og SØIK for bedrageri og svindel. Bach Gruppens interne undersøgelser har afdækket systematisk svindel for et tocifret millionbeløb, oplyses det.

Viborg: Bach Gruppen har anmeldt en tidligere direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland til politiet. Det oplyser den kriseramte virksomhed i en pressemeddelse.

Her skriver Bach Gruppen, at den efter ugers interne undersøgelser, som endnu ikke er tilendebragt, allerede nu har fundet stærke indikationer på, at en nu politianmeldt direktør og de ansatte har beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet "omfattende kontantsalg af råmaterialer og beton ud af bagdøren".

Netop beton og betonens kvalitet er det, der har fået fundamentet under den enorme virksomhed til at slå revner. Bach Gruppens prestigeprojekt til 750 millioner kroner i hovedstaden, Bryggens Bastion, har vist sig at være opført med beton, der ikke lever op til de krav og aftaler, den bør.

Annonce

"Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er. Der er tale om en tidligere dybt betroet ansat og medejer, der med den ene hånd systematisk har betrygget os i, at alt var i den skønneste orden, mens han med den anden hånd har snydt både kunder og Bach Gruppen. Derfor har vi sammen med vores advokat nu bedt politiet tage over," siger Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen, i pressemeddelelsen.

Her oplyses det, at der ifølge Bach Gruppen er tale om tre forskellige typer svindel i BG Beton.

Finn Bach har været den seneste tids mest omtalte viborgenser. Nu har hans virksomhed, Bach Gruppen, anmeldt flere tidligere medarbejdere for omfattende svindel. Arkivfoto: Morten Dueholm

Dels har Bach Gruppen en begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte har solgt rullende materiel og dyre råmaterialer indkøbt til betonproduktionen på BG Beton Sjællands værker uden om selskabet.

Bach Gruppen har også en begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte i flere tilfælde har svindlet kunder med mængderne af leveret beton, så kunderne er blevet opkrævet for mere beton, end de har fået leveret. Bach Gruppen har kontaktet alle kunder, der er berørt af svindlen, og de har fået en kreditnota på det for meget opkrævede beløb samt en beklagelse over forløbet.

Sidst, men ikke mindst, mener Bach Gruppen, at direktøren og ansatte har forfalsket betonrecepter og følgesedler i relation til støbningen af bundpladen under Njalstårnet på Bryggens Bastion. Den særligt grove svindel, der har betydning for betonens trykstyrke, er indtil videre kun identificeret i relation til bundpladen under Njalstårnet.

En falsk forening og afpresning

Undersøgelsen har ligeledes vist, hvordan direktøren udadtil har holdt problemer og uacceptable forhold skjult for ledelsen, dels med løbende usandfærdige statusopdateringer og dels ved fabrikation af forfalskede kvalitetssikringsrapporter, skriver Bach Gruppen, som også påstår, at direktøren og en central ansat i 2018 uden Bach Gruppens vidende har oprettet en falsk forening med henblik på at uddele falske diplomer til BG Beton, ligesom direktøren gennem foreningen løbende har fremstillet sig selv som uvildig ingeniør og ydet ingeniørrådgivning - til trods for ikke at være uddannet ingeniør.

"Det er den samme centrale ansatte, som Københavns Politi den 16. juni 2020 sigtede for afpresning, da vedkommende har forsøgt at afpresse Bach Gruppen økonomisk mod ikke at videregive informationer om forholdene i BG Beton Sjælland til offentligheden," står der også i pressemeddelelsen.

Bach Gruppen har nu meldt direktøren og de ansatte til Københavns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. Bach Gruppen stiller al materiale til rådighed for politiets efterforskning.

Den interne undersøgelse af forholdene i og omkring BG Beton er stadig i gang og forventes afsluttet inden for de næste par uger.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Debat

Helhedsplanen for Skals, der kan blive en succes

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce