Annonce
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Bach Gruppen har anmeldt en direktør og fire tidligere ansatte for svindel i millionklassen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Bach Gruppen har meldt en tidligere direktør og flere ansatte i BG Beton Sjælland til Københavns Politi og SØIK for bedrageri og svindel. Bach Gruppens interne undersøgelser har afdækket systematisk svindel for et tocifret millionbeløb, oplyses det.

Viborg: Bach Gruppen har anmeldt en tidligere direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland til politiet. Det oplyser den kriseramte virksomhed i en pressemeddelse.

Her skriver Bach Gruppen, at den efter ugers interne undersøgelser, som endnu ikke er tilendebragt, allerede nu har fundet stærke indikationer på, at en nu politianmeldt direktør og de ansatte har beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet "omfattende kontantsalg af råmaterialer og beton ud af bagdøren".

Netop beton og betonens kvalitet er det, der har fået fundamentet under den enorme virksomhed til at slå revner. Bach Gruppens prestigeprojekt til 750 millioner kroner i hovedstaden, Bryggens Bastion, har vist sig at være opført med beton, der ikke lever op til de krav og aftaler, den bør.

Annonce

"Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er. Der er tale om en tidligere dybt betroet ansat og medejer, der med den ene hånd systematisk har betrygget os i, at alt var i den skønneste orden, mens han med den anden hånd har snydt både kunder og Bach Gruppen. Derfor har vi sammen med vores advokat nu bedt politiet tage over," siger Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen, i pressemeddelelsen.

Her oplyses det, at der ifølge Bach Gruppen er tale om tre forskellige typer svindel i BG Beton.

Finn Bach har været den seneste tids mest omtalte viborgenser. Nu har hans virksomhed, Bach Gruppen, anmeldt flere tidligere medarbejdere for omfattende svindel. Arkivfoto: Morten Dueholm

Dels har Bach Gruppen en begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte har solgt rullende materiel og dyre råmaterialer indkøbt til betonproduktionen på BG Beton Sjællands værker uden om selskabet.

Bach Gruppen har også en begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte i flere tilfælde har svindlet kunder med mængderne af leveret beton, så kunderne er blevet opkrævet for mere beton, end de har fået leveret. Bach Gruppen har kontaktet alle kunder, der er berørt af svindlen, og de har fået en kreditnota på det for meget opkrævede beløb samt en beklagelse over forløbet.

Sidst, men ikke mindst, mener Bach Gruppen, at direktøren og ansatte har forfalsket betonrecepter og følgesedler i relation til støbningen af bundpladen under Njalstårnet på Bryggens Bastion. Den særligt grove svindel, der har betydning for betonens trykstyrke, er indtil videre kun identificeret i relation til bundpladen under Njalstårnet.

En falsk forening og afpresning

Undersøgelsen har ligeledes vist, hvordan direktøren udadtil har holdt problemer og uacceptable forhold skjult for ledelsen, dels med løbende usandfærdige statusopdateringer og dels ved fabrikation af forfalskede kvalitetssikringsrapporter, skriver Bach Gruppen, som også påstår, at direktøren og en central ansat i 2018 uden Bach Gruppens vidende har oprettet en falsk forening med henblik på at uddele falske diplomer til BG Beton, ligesom direktøren gennem foreningen løbende har fremstillet sig selv som uvildig ingeniør og ydet ingeniørrådgivning - til trods for ikke at være uddannet ingeniør.

"Det er den samme centrale ansatte, som Københavns Politi den 16. juni 2020 sigtede for afpresning, da vedkommende har forsøgt at afpresse Bach Gruppen økonomisk mod ikke at videregive informationer om forholdene i BG Beton Sjælland til offentligheden," står der også i pressemeddelelsen.

Bach Gruppen har nu meldt direktøren og de ansatte til Københavns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. Bach Gruppen stiller al materiale til rådighed for politiets efterforskning.

Den interne undersøgelse af forholdene i og omkring BG Beton er stadig i gang og forventes afsluttet inden for de næste par uger.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Viborg

Konservative med lokal medvind i 2021

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Annonce