Annonce
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Bach Gruppen har anmeldt en direktør og fire tidligere ansatte for svindel i millionklassen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Bach Gruppen har meldt en tidligere direktør og flere ansatte i BG Beton Sjælland til Københavns Politi og SØIK for bedrageri og svindel. Bach Gruppens interne undersøgelser har afdækket systematisk svindel for et tocifret millionbeløb, oplyses det.

Viborg: Bach Gruppen har anmeldt en tidligere direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland til politiet. Det oplyser den kriseramte virksomhed i en pressemeddelse.

Her skriver Bach Gruppen, at den efter ugers interne undersøgelser, som endnu ikke er tilendebragt, allerede nu har fundet stærke indikationer på, at en nu politianmeldt direktør og de ansatte har beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet "omfattende kontantsalg af råmaterialer og beton ud af bagdøren".

Netop beton og betonens kvalitet er det, der har fået fundamentet under den enorme virksomhed til at slå revner. Bach Gruppens prestigeprojekt til 750 millioner kroner i hovedstaden, Bryggens Bastion, har vist sig at være opført med beton, der ikke lever op til de krav og aftaler, den bør.

Annonce

"Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er. Der er tale om en tidligere dybt betroet ansat og medejer, der med den ene hånd systematisk har betrygget os i, at alt var i den skønneste orden, mens han med den anden hånd har snydt både kunder og Bach Gruppen. Derfor har vi sammen med vores advokat nu bedt politiet tage over," siger Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen, i pressemeddelelsen.

Her oplyses det, at der ifølge Bach Gruppen er tale om tre forskellige typer svindel i BG Beton.

Finn Bach har været den seneste tids mest omtalte viborgenser. Nu har hans virksomhed, Bach Gruppen, anmeldt flere tidligere medarbejdere for omfattende svindel. Arkivfoto: Morten Dueholm

Dels har Bach Gruppen en begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte har solgt rullende materiel og dyre råmaterialer indkøbt til betonproduktionen på BG Beton Sjællands værker uden om selskabet.

Bach Gruppen har også en begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte i flere tilfælde har svindlet kunder med mængderne af leveret beton, så kunderne er blevet opkrævet for mere beton, end de har fået leveret. Bach Gruppen har kontaktet alle kunder, der er berørt af svindlen, og de har fået en kreditnota på det for meget opkrævede beløb samt en beklagelse over forløbet.

Sidst, men ikke mindst, mener Bach Gruppen, at direktøren og ansatte har forfalsket betonrecepter og følgesedler i relation til støbningen af bundpladen under Njalstårnet på Bryggens Bastion. Den særligt grove svindel, der har betydning for betonens trykstyrke, er indtil videre kun identificeret i relation til bundpladen under Njalstårnet.

En falsk forening og afpresning

Undersøgelsen har ligeledes vist, hvordan direktøren udadtil har holdt problemer og uacceptable forhold skjult for ledelsen, dels med løbende usandfærdige statusopdateringer og dels ved fabrikation af forfalskede kvalitetssikringsrapporter, skriver Bach Gruppen, som også påstår, at direktøren og en central ansat i 2018 uden Bach Gruppens vidende har oprettet en falsk forening med henblik på at uddele falske diplomer til BG Beton, ligesom direktøren gennem foreningen løbende har fremstillet sig selv som uvildig ingeniør og ydet ingeniørrådgivning - til trods for ikke at være uddannet ingeniør.

"Det er den samme centrale ansatte, som Københavns Politi den 16. juni 2020 sigtede for afpresning, da vedkommende har forsøgt at afpresse Bach Gruppen økonomisk mod ikke at videregive informationer om forholdene i BG Beton Sjælland til offentligheden," står der også i pressemeddelelsen.

Bach Gruppen har nu meldt direktøren og de ansatte til Københavns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. Bach Gruppen stiller al materiale til rådighed for politiets efterforskning.

Den interne undersøgelse af forholdene i og omkring BG Beton er stadig i gang og forventes afsluttet inden for de næste par uger.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Trods styrt undervejs - Melanie fra Mønsted blev dansk mester

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce