Annonce
Viborg

Bach Gruppen atter i søgelyset: Kommunen undersøger parkeringskælder i banebyen

Flere af betonsøjlerne i parkeringskælderen fremstår med tydelige skader.
En parkeringskælder, som Bach Gruppen har bygget i banebyen, undersøges nu nærmere af Viborg Kommune. Selv om den er helt ny, mener eksperter, der er alvorlige fejl.

Viborg: Parkeringskælderen under et af de splinternye byggerier i Viborg Baneby ser ikke ny ud. Tvært imod fremstår den revnet og med flere krakelerede betonsøjler.

Det skriver TV2 på sin hjemmeside torsdag.

Tv-kanalens program Operation X har fremlagt en række fotos af parkeringskælderen, som Bach Gruppen har bygget, for nogle eksperter, som er chokerede over den nybyggede kælders stand.

Annonce

- Det ser fuldstændig forfærdeligt ud. Det giver anledning til bekymring, siger Michael Havbro Faber, professor på Aalborg Universitet ved Institut for Byggeri, By og Miljø, til TV2.

Ifølge en anden ekspert fra samme universitet, Lars Damkilde, er der ikke decideret fare for, at konstruktionen på Vilhelm Ehlerts Allé styrter sammen, men han påpeger, at der er en risiko for sammenstyrtning, hvis der ikke gøres noget.

- Det ser ikke sikkert ud, og der bor jo mennesker i bygningen oven over. Det skal undersøges så hurtigt som muligt, siger Michael Havbro Faber til den samme TV2-artikel.

Eksperter er chokerede over kælderens tilstand. Den ligger under et nyt etagebyggeri på Vilhelm Ehlerts Allé i Viborg Baneby.

Kommunen reagerer

Viborg Kommune er gået i gang med at undersøge sagen nærmere.

Ifølge kommunens direktør for Teknik og Miljø, Hans Jørn Laursen, reagerede man med det samme, der kom en henvendelse om forholdene i kælderen.

Han fortæller til TV2, at kommunens folk selv har besigtiget parkeringskælderen, og at kommunen har bedt Bach Gruppen om en redegørelse og om dokumentation for, at alt er, som det skal være.

Bach Gruppen kom for ganske nylig i stiv modvind i forbindelse af byggeriet af en 86 meter høj bygning på Amager i København. Her havde virksomheden angiveligt brugt en alt for svag beton, som tilsyneladende frygtes ikke at kunne bære den enorme konstruktion.

Sagen har resulteret i, at Københavns Kommune har meldt Bach Gruppen til politiet, og at byggeriet er blevet stoppet.

Dette er da heller ikke første gang, at den store lokale entreprenørvirksomhed er i søgelyset på grund af en parkeringskælder i Viborg.

For 10 år siden købte Viborg Kommune parkeringskælderen på Tingvej ved stadion af netop Bach Gruppen. Prisen var 14,5 millioner kroner, men på grund af kælderens elendige stand har kommunen siden ofret yderligere syv millioner kroner på den.

Det skrev folkebladet i juli.


Det ser fuldstændig forfærdeligt ud. Det giver anledning til bekymring

Michael Havbro Faber, professorer på Aalborg Universitet ved Institut for Byggeri, By og Miljø, til TV2


Som det ses på billedet, er der store vandpytter i kælderen.
På trods af fundamentets stand er der allerede flyttet personer ind i bygningerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce