Annonce
Viborg

Bach Gruppen bygger hotel centralt i Viborg

Hotellet skal opføres på p-pladsen foran Tinghallen - det kræver at bankohallen rives ned. Arkivfoto: Jens Frandsen

Bach Gruppen køber grund ved Tinghallen for knap seks millioner for at bygge nyt hotel.

For 5,75 millioner kroner sælger Viborg Kommune grunden ved Tinghallen, hvor bankohallen ligger, til Bach Gruppen, der vil opføre et nyt hotel.

Den lokale byggematador vil dog ikke drive hotellet. Det bliver i stedet en mindre kæde, som i forvejen driver blandt andet hotellet på den gamle herregård Nørre Vosborg ved Vemb, oplyser borgmester Torsten Nielsen (K).

Bach Gruppen får halvandet års frist til at gå i gang med byggeriet - sker det ikke, går handlen tilbage, lyder en af betingelserne, som kommunen har stillet for et salg af grunden.

- Vi går nu i gang med at udarbejde en lokalplan for området, og den skulle vi gerne kunne vedtage sidst på året, siger borgmesteren, der ser store perspektiver i, at en udvidelse af Tinghallen og foyeren nu også omfatter et helt nyt byggeri af et hotel, der får mellem 150 og 200 værelser.

- Det giver mulighed for at Viborg kan tiltrække langt flere arrangementer og konferencer, siger borgmetseren der lover, at bankocentret bliver genhuset, indtil man har fundet en permanent løsning til et nyt hjemsted.

Enhedslistens Flemming Gundersen stemte som den eneste imod at sælge grunden til Bach Gruppen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce