Annonce
Viborg

Bach Gruppen bygger ungdomsboliger i København

Det nye kvarter, Bryggens Bastion, som Bach Gruppen står bag, er blandt landets største udviklingsprojekter. Øverst til venstre ses Radisson Blu Scandinavia Hotel. Illustration: Bach Gruppen.

Bach Gruppen skal opføre 97 ungdomsboliger for KAB på Islands Brygge som en del af det nye kvarter Bryggens Bastion.

Viborg: Den lokale koncern Bach Gruppen har netop indgået to nye aftaler for byggeri på det store byudviklingsprojekt på Islands Brygge i København. For det almennyttige boligselskab KAB skal Bach Gruppen opføre 97 almene ungdomsboliger og for Rema 1000-kæden en ny dagligvarebutik i det kommende nye kvarter, Bryggens Bastion.

- I februar indgik vi en aftale med det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der overtager 265 boliger og 2.500 kvadratmeter erhverv, som vi er ved at bygge. Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 milliarder kroner på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen, i en pressemeddelelse.

I samme pressemeddelelse glæder Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sig over, at byen og KAB i første halvår af 2019 får mulighed for at tilbyde flere billige ungdomsboliger tæt på byen.

- København vokser, og det skyldes blandt andet de mange unge, som flytter til København for at studere. Derfor skal vi løbende skabe endnu flere ungdomsboliger. Med Bryggens Bastion får vi 97 nye almene ungdomsboliger, som er til at betale og har en fantastisk placering tæt på uddannelsesstederne, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Bryggens Bastion kommer til at rumme 1000 boliger, hvor størsteparten skal rumme familier. KAB kommer til at råde over 97 ungdomsboliger i kvarteret.
Annonce

Fem milliarder kroner

Med de to nye aftaler har Bach Gruppen fyldt godt en fjerdedel af ordrebogen for Bryggens Bastion. I alt skal der bygges for i omegnen af fem milliarder kroner. Med de to seneste aftaler rundes 1,4 milliarder kroner.

På omtrent 75 procent af Bryggens Bastions areal skal der bygges boliger. 1000 boliger, hvor størsteparten skal kunne rumme familier. Dertil kommer byhuse og rækkehuse og altså de 97 ungdomsboliger.

De øvrige 25 procent af byggeriet går til butikker, cafeer, institutioner og erhverv med mulighed for blandt andet et hotel. Byggeriet omfatter to tårne samt en række karrebebyggelser i varierende højde. Det samlede areal er på godt syv hektar eller cirka ti fodboldbaner, og det ventes at tage op imod 10 år, før det nye kvarter står færdigt. Med projektværdien på fem milliarder kroner er Bryggens Bastion blandt landets største private udviklingsprojekter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce