Annonce
Erhverv

Bach Gruppen er klar til at være brobygger

Bach Gruppen har sagt ja til at bygge gangbroen mellem Tinghallen og stadionkomplekset. Gangbroen skal efter planen stå klar 1. juni. Foto: Morten Pedersen
Bach Gruppen har sagt ja til at bygge gangbroen over Tingvej. Planen er, at broen skal stå klar inden hotelåbningen 1. juni.

Viborg: Tilbage i slutningen af november lød det fra Bach Gruppen, at man ikke havde budt på opgaven med at bygge gangbroen over Tingvej mellem Tinghallen og stadionkomplekset - og at man for øvrigt ikke havde kapacitet til et påtage sig opgaven.

Det har man altså nu alligevel - påtaget sig opgaven altså, og efter planen skal den opgave være løst inden 1. juni.

- Vi var vel lidt nødt til at påtage os opgaven, og det er da også i vores interesse, at den bro bliver bygget færdig, inden hotellet åbner, siger underdirektør Benjamin Galacho fra Bach Gruppen.

Annonce

Han vil ikke 100 procent garantere, at gangbroen så også står fiks og færdig til den tid, men man vil i hvert fald gøre et meget ihærdigt forsøg.

- Broen skal jo altså lige først projekteres, og som alle i den her branche ved, så er det ikke ligefrem nemt at skaffe bygningsarbejdere for tiden, men vi vil gøre alt for, at broen bliver færdig til tiden, siger Benjamin Galacho.

Han oplyser, at der er planlagt byggemøde i den kommende uge, så arbejdet er så at sige allerede gået i gang.


Vi var vel lidt nødt til at påtage os opgaven, og det er da også i vores interesse, at den bro bliver bygget færdig, inden hotellet åbner.

Benjamin Galacho, underdirektør i Bach Gruppen.


Vesterbro Torv

Også nedrivningen af Vesterbro Torv - og det planlagte nybyggeri på stedet - er man i fuld gang med at planlægge i samarbejde med Årstiderne Arkitekter, og her er det faktisk bare den endelige vedtagelse af en ny lokalplan, der mangler, før man for alvor går i gang.

- Færdiggørelsen af lokalplanen er blevet forsinket, og det er altså ikke kun kommunens skyld, for der manglede også svar fra nogle af vores rådgivere. Der skrives lige nu på det endelige udkast, og vi forventer, at det bliver godkendt på mødet i teknisk udvalg i slutningen af marts, og derefter i byrådet, så hen mod sommer skulle vi gerne kunne komme i gang, siger Benjamin Galacho.

Man har da også fra folkebladets redaktion på Vesterbrogade kunnet konstatere, at nedrivningen af bygningerne på Vesterbro Torv så småt er gået i gang igen, så der faktisk kun er murværk tilbage.

- Nedrivningen kan hurtigt færdiggøres, når lokalplanen er på plads, og vi vil straks derefter gå i gang med nybyggeriet, siger Benjamin Galacho.

Annonce

Banebyens grønne del

Han glæder sig for øvrigt over, at det nu også er faldet på plads med kommunens køb af en del af Bach Gruppens jord i banebyen, så den nye bydel kan få sit planlagte grønne åndehul.

- Det vil jo give et helt anderledes indtryk af hele bydelen, når parken kommer på plads. Lige nu er der jo ikke meget grønt at se på, så derfor virker banebyen meget kompakt, ligesom byggepladser jo heller ikke er så spændende at se på. Når parken først kommer, bliver det helt anderledes, siger Benjamin Galacho.

Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Store lugedag i Bjerringbro: Det vilde på Niels Due Jensens Plads er blevet lidt for vildt

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Annonce