Annonce
Viborg

Bach Gruppen lukker skandaleramt beton-værk

Betonen i højhuset på Bryggens Bastion er under mistanke for ikke at leve op til kvalitetskravene. Illustration: Bach Gruppen
BG Betons betonværk i København er blevet lukket med øjeblikkelig virkning. Beton fra værket er blevet brugt til fundamentet til et højhus, og meget tyder på, at betonen på ingen måder er i orden.

Viborg: Betonleverandøren BG Beton, der er en del af Bach Gruppen, stopper produktionen på betonværket i Nordhavnen i København. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Der vil over de næste par uger foregå den nødvendige nedpakning og oprydning af betonværket.

Beslutningen sker ifølge en pressemeddelelse på BG Betons hjemmeside som følge af afdækningen af uregelmæssigheder i betonkvaliteten leveret til højhusbyggeriet på Bryggens Bastion i København.

Annonce

- Betonleverancerne til Bryggens Bastion ligger et og to år tilbage i tiden. Vi har siden da skiftet hele ledelsen og størstedelen af medarbejderstaben. Det ændrer dog ikke på, at vi oven på den seneste tids grove afsløringer vurderer det som værende et nødvendigt skridt for at genetablere tilliden til BG Beton. Derfor har vi i dag indstillet produktionen og lukket værket, siger Mikael Nielsen, direktør i BG Beton i pressemeddelelsen.

Fremover vil kunder på Sjælland og i København modtage beton fra BG Betons andre værker.

BG Beton har endnu et værk på Sjælland, et på Lolland, et på Fyn og fire i Jylland.

Dårlig betonkvalitet


Oven på den seneste tids grove afsløringer vurderer vi det som værende et nødvendigt skridt for at genetablere tilliden til BG Beton. Derfor har vi i dag indstillet produktionen og lukket værket.

Mikael Nielsen, direktør i BG Beton


Sagen om Bach Gruppen og BG Beton begyndte for alvor at rulle i slutningen af august, hvor det kom frem, at Bach Gruppen var blevet politianmeldt af Københavns Kommune, som mistænkte, at den beton, der var blevet brugt til fundamentet til et højhus, ikke var af god nok kvalitet.

Sidenhen har politiet ransaget flere af Bach Gruppens kontorer, ligesom Københavns Kommune midt i september påbød Bach Gruppen at standse byggeriet af højhuset i København.

Foreløbige resultater af undersøgelsen af betonen har afsløret, at i hvert fald en del af den ikke er af tilstrækkelig kvalitet, og noget tyder på, at der er blandet byggeaffald i den.

Bach Gruppen har også selv iværksat en omfattende ekstern efterforskning og undersøgelse af byggeprocessen i forbindelse med projektet på Bryggens Bastion.

Når resultaterne af alle undersøgelser i sagen er klar, vil de ifølge Bach Gruppen blive brugt til at vurdere muligheder for politianmeldelse samt retsligt efterspil over for de ansvarlige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce