Annonce
Viborg

Bach Gruppen politianmeldt af Københavns Kommune

Bach Gruppen bygger rigtig meget i København - også meget højt. Nu er der rejst tvivl om kvaliteten af noget af byggeriet. Bach Gruppen siger nu, at der ikke er noget at komme efter. Illustration: Bach Gruppen
Teknologisk Institut skal nu undersøge påstand om, at betonen i højhusbyggeri ikke er af god nok kvalitet. Bach Gruppen afviser påstanden.

Viborg: Bach Gruppen blev tilbage i slutningen marts politianmeldt af Københavns Kommune, der ikke mente, at firmaet svarede hurtigt nok på flere henvendelser fra kommunen.

Henvendelserne handlede om en mistanke om, at Bach Gruppen havde brugt for dårlig beton til bundpladen i et højhusbyggeri. Anmeldelsen har siden ført til en sigtelse for overtrædelse af Byggelovens paragraf 30. Den handler om ikke at svare indenfor påbudt tidsfrist.

Direktør Lene Christensen fra Bach Gruppen er træt af, at man er blevet politianmeldt, og hun mener heller ikke, det er rimeligt.

Annonce

- Vi fik meget korte svarfrister på henvendelserne fra Københavns Kommune - flere gange kun én hverdag, og det var ikke nemt at få fat i dokumentation i en periode, hvor meget var ramt af corona-nedlukninger, siger Lene Christensen.

Det har Bach Gruppen da også henvist til i sit svar til politiet, hvor man også påpeger, at man rent faktisk undervejs har svaret på en del af de spørgsmål, som Københavns Kommune så alligevel rykker for igen.

Grundlæggende skriver Bach Gruppen i sit svar til politiet, som folkebladet har, at man ikke har haft en rimelig mulighed for at svare inden for tidsfristerne, og at Københavns Kommune ikke har haft ordentlig styr på, hvilke spørgsmål man allerede har fået svar på.


Vi fik meget korte svarfrister på henvendelserne fra Københavns Kommune - flere gange kun én hverdag, og det var ikke nemt at få fat i dokumentation i en periode, hvor meget var ramt af corona-nedlukninger.

Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen


Betonen undersøges

Bach Gruppen mener for øvrigt - via sin byggekonsulent - at have dokumenteret over for kommunen, at den brugte beton er af god nok kvalitet, og Lene Christensen fra Bach Gruppen ser med sindsro frem til, at Teknologisk Institut nu er i gang med at undersøge prøveboringer af betonen fra byggeriet.

- Det har vores konsulentfirma (Norconsult, red.) selv foreslået i den redegørelse, der er blevet sendt til Københavns Kommune, siger Lene Christensen.

I redegørelsen, som folkebladet har set, fastslår Norconsult, at den brugte beton er af så god en kvalitet, at alle krav til betonkvaliteten er overholdt.

- Men Norconsult har altså foreslået, at Teknologisk Institut også tjekker, siger Lene Christensen.

På et videomøde med Københavns Kommune blev det dog aftalt, at kommunen selv ville bede Teknologisk Institut om at efterprøve betonens kvalitet.

- Det er instituttet så i gang med, og jeg er da helt sikker på, at det også kommer frem til, at den beton, vi har brugt, lever helt op til kravene til det pågældende byggeri, siger Lene Christensen.

Betonen til byggeriet er for øvrigt blevet produceret af Bach Gruppen selv på byggepladsen eller leveret fra Bach Gruppens betonfabrik i Nordhavn i København.

Ifølge et svar fra teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune til TV 2 vil man vurdere næste skridt i sagen, når politiet og bygningsmyndigheden modtager resultaterne af den tekniske undersøgelse fra Teknologisk Institut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce