Annonce
Viborg

Bach Gruppen vil genstarte udskældt højhusbyggeri i hovedstaden

Sådan vil det kommende højhus Njalstårnet på Amager efter planen komme til at se ud. Illustration: Bach Gruppen
En forstærkelse af vægfundamenterne under Bach Gruppens udskældte højhusprojekt i København skal sørge for, at byggeriet kan genoptages.

Viborg/København: Bach Gruppen er netop nu ved at lægge sidste hånd på de ansøgninger til Københavns Kommune, der skal give virksomheden lov til at fortsætte byggeriet af en 23 etager høj bygning på Amager - det såkaldte Njalstårnet.

For en måned siden fik Bach Gruppen besked på omgående at standse byggeriet af den iøjefaldende bygning. En måned tidligere var den store Viborg-virksomhed blevet meldt til politiet af Københavns Kommune, som ikke mente, at firmaet svarede hurtigt nok på flere henvendelser fra kommunen.

Hovedstadskommunen mistænker Bach Gruppen for at have brugt for dårlig beton til det 86 meter høje tårn.

Annonce

Siden da har resultaterne af en række prøver vist, at sammensætningen af materialer i bygningens bundplade ikke er tilfredsstillende, og nu er Bach Gruppen altså kommet frem til en række løsninger, som skal sikre, at byggeriet kan genoptages.

- Vi har bedt ingeniørerne om at finde en løsning, der tager hensyn hertil og sikrer, at fundamentet lever op til alle krav på både kort og lang sigt. Det viser alle beregninger, at vi kan med en styrkelse af vægfundamenterne i kælderplan, så det håber vi, kommunen vil godkende, siger Bach Gruppen-direktør Lene Christensen i en pressemeddelelse.

I sidste uge kom Bach Gruppen igen i søgelyset, da der er sået tvivl om kvaliteten af den beton, som er brugt i en parkeringskælder under et nybyggeri i Viborg Baneby.

Forstærket fundament

En styrkelse af fundamentet langs de konstruktive vægge på oversiden af bundpladen vil sikre det nødvendige fundament under Njalstårnet. Sådan lyder vurderingen fra Bach Gruppens rådgivende ingeniører, der gennem de sidste uger har regnet på forskellige løsningsscenarier for det høje tårn.

Derfor er Bach Gruppen som nævnt nu på vej med en officiel ansøgning til Københavns Kommune for at få tilladelse til at genoprette fundamentet. En såkaldt tillægs-konstruktionstilladelse.

Bach Gruppen forventer, at forstærkningen af vægfundamentet kan gennemføres på en måneds tid.

Den store Viborg-virksomhed har på grund af efterårsvejret sat gang i nogle tiltag, som skal sikre det skelet af et højhus, der står på byggegrunden på Amager.

- Vi har igangsat yderligere sætningsmålinger på bundpladen, intensiveret den visuelle kontrol af byggeriet og åbnet facaden for at nedsætte vindbelastningen i tilfælde af eksempelvis 100-års storm, indtil de forstærkede fundamenter til fulde har erstattet bundpladen, siger Lene Christensen.

Hvis Københavns Kommune godtager ansøgningerne fra Bach Gruppen, vil virksomheden kunne genoptage arbejdet inden for 14 dage, lyder det fra virksomheden selv.

I sidste uge kom Bach Gruppen i modvind i hjembyen Viborg, hvor det blev afsløret, at en spritny parkeringskælder under et byggeri i banebyen fremstod i mildt sagt slidt stand.


Vi har bedt ingeniørerne om at finde en løsning, der tager hensyn hertil og sikrer, at fundamentet lever op til alle krav på både kort og lang sigt

Lene Christensen, direktør, Bach Gruppen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce