Annonce
Erhverv

Bach vil omdanne erhvervskompleks til boliger

Det er de grå bygninger her på Vestervangsvej, Bach Gruppen ønsker at forhøje med to etager og omdanne til boliger. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Bach Gruppen vil forhøje sine tomme kontorlokaler på Vestervangsvej med to etager og omdanne dem til boliger. Projektet kræver ny lokalplan.

Viborg: Lige nu står de grå bygninger på Vestervangsvej hen som tomme kontorlokaler, men står det til ejeren - Bach Gruppen - skal bygningerne forhøjes og omdannes til boliger. I hvert fald de fleste af dem.

Det kan man ikke bare umiddelbart gøre, da bygningerne er placeret i et område, der er udlagt til erhverv, så hvis planerne skal føres ud i livet, kræver det både en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen.


Annonce

Vi står jo ikke ligefrem og mangler kontorlokaler i Viborg, så det er da oplagt at få undersøgt, om der vil være stemning for boliger i bygningerne i stedet.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg,


Det er politikerne i teknisk udvalg også med på at bane vejen for. I hvert fald sagde udvalget i sidste uge ja til at igangsætte den såkaldte idéfase, der er forløberen til et egentligt lokalplanforslag.

- Vi står jo ikke ligefrem og mangler kontorlokaler i Viborg, så det er da oplagt at få undersøgt, om der vil være stemning for boliger i bygningerne i stedet, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby.

Borgermøde 2. juni

Med det henviser han til, at man i idéfasen opfordrer alle til at komme med idéer og forslag til planlægningen, og at der vil blive holdt borgermøde om sagen den 2. juni, hvis altså ellers et flertal i økonomi- og erhvervsudvalget også siger ja til at igangsætte idéfasen på sit møde 11. maj.

Det vil normalt ske, når et enigt fagudvalg har sagt god for planen. Hvis det sker, vil idéfasen blive sat i gang, og den vil vare i fire uger - sandsynligvis frem til 17. juni.

I den periode vil man kunne læse og se mere om planerne på kommunens hjemmeside under "høringer og afgørelser". Her vil man også kunne indsende sine bemærkninger til planen.

Den går i korthed ud på, at de nuværende bygninger (Vestervangsvej 4a-4d) forhøjes med to etager, og de fleste af bygningernes kvadratmeter omdannes til boliger. Dog ønsker Bach Gruppen, at 4a, der har facade ud mod Indre Ringvej, og en del af 4b fortsat skal have status som erhvervslejemål.

Hvis projektet ender med at få et politisk ja, vil en ny lokalplan kunne vedtages i løbet af første del af 2022.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Dommen står fast: Ansat på flyvestationen klemte og trak i kvindelig kollegas brystvorte

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal Venstre-formand: Vi fyrede ikke Allan Clifford

Viborg For abonnenter

Byrådspolitiker afviser den lokale budgetaftale i jordklodens navn: - Jeres selvros er kvalmende

Sport

Pernille Harder sætter dansk målrekord i nem storsejr i Viborg

Bjerringbro For abonnenter

Fix a bike: Det startede med fem gamle cykler på græsplænen

Viborg

Hvad betyder kulturbuffet? - Jeg er blevet del af et fællesskab og har fået følelsen af, at Viborg er min by

Erhverv For abonnenter

Nu står Lego-familien frem: Legetøjet blev kaldt 'pjank', fabrikken brændte og en tragisk dødsulykke lagde dyne af sorg over familien

Erhverv

Virksomheder mangler hænder: DA-boss vil skærpe sanktioner for ledige, der ikke tager et job

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Viborg For abonnenter

Finderup vil være årets lokalområde: - Det føles som én stor familie herude

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Debat

Skidt med Limfjorden - det bliver værre og værre!

Annonce