Annonce
Viborg

Bag historien: Den dag nyhederne bogstavelig talt kom væltende

Hver søndag tager folkebladets journalister dig med bag historien i nogle af de artikler, vi har bragt i ugens løb. Fotocollage: Jesper Bech Pedersen
Hver søndag tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Denne uge tager vi dig med bag forhænget i disse to historier:

1. Interviewet med den temperamentsfulde marathonløber Hans Mygind

2. Liften, der bogstavelig talt væltede lige uden for avisens vinduer

Annonce

1. Sådan forberedte jeg mig på interviewet med Hans Mygind

Fredag den 1. Marts. Vi tegner et portræt af løberen og provokatøren Hans Mygind. Han er en personlighed, som i den grad deler vandene. Foto: Morten Pedersen

Af journalist Christian Hald:

Sidste søndag bragte vi et portrætinterview af Hans Mygind, som i mange år været et kendt ansigt på løbescenen i Viborg.

Han har været en af Danmarks bedste løbere på marathondistancen, og i en alder af 53 år løber han stadig flere kilometer om ugen, end mange unge eliteløbere gør. Hans Mygind har heller aldrig været bleg for at lufte sin mening i den offentlige debat, han er aktiv på Facebook, og rigtig mange mennesker i Viborg ved, hvem han er.

Han er en person, som deler vandene og er kendt for sit heftige temperament og store viljestyrke, og han er på mange måder en interessant personlighed, som jeg tænkte, var et portræt værd.

Jeg begyndte med at ringe rundt til en håndfuld mennesker, som kender Hans Mygind rigtig godt. Det gjorde jeg dels for at udvide mit kendskab til Hans Mygind, men også for at finde ud, om der i beskrivelserne af ham var nogle interessante ting, som gik igen - og som jeg kunne få uddybet i selve interviewet.

Ellers gik jeg ind til interviewet med åbent sind og med den grundholding, at et portræt aldrig må blive en entydig, rosenrød beskrivelse af en person. Det rosenrøde bliver hurtigt overfladisk og svært at identificere sig med for læseren, og derfor bliver det også kedeligt at læse.

Hans Mygind var villig til at tale om det hele, og det viste sig, at han havde stor selvindsigt. Det kom der et meget ærligt interview ud af på cirka tre timer. Selve artiklen tog lang tid at skrive, og den blev slet ikke færdig i et hug. Jeg er gået til og fra computeren mange gange, har skrevet om, læst igennem, printet ud, skrevet om, læst igen og så videre.

Til sidst fik Hans Mygind mulighed for at læse artiklen igennem, inden den blev offentliggjort. Ikke fordi der på forhånd var lagt op til, at han skulle rette det store, men fordi det kun er fair, at han ser historien på tryk, når der er tale om så personlig en beretning. Det viste sig, at det kun var småting, der skulle rettes til.

Jeg elsker de store portrætter af mennesker, som har noget på hjerte. Det kan man kun føle sig beriget af.

Du kan læse hele portrættet her:

Først løb han for rekorder - så løb han for sit liv (plus-artikel)

2. Arbejdsmand dinglede 10 meter over jorden

Sidste fredag væltede der en lift lige uden for folkebladets dør - og historien dumpede på den måde lige ned i skødet hos os journalister. Arkivfoto: Morten Pedersen

Af journalist Thomas Christensen Mark:

Det var en fredag eftermiddag, og de fleste journalister havde slukket skærmen, taget jakken på og bevæget sig hjem til privaten.

Men vi var enkelte tilbage, da der lød et ordentlig brag lige uden for redaktionens bygning.

Vi, der var tilbage, stimlede sammen omkring et af kontorets vinduer til et ganske unikt syn.

Udenfor dinglede en mand cirka 10 meter over jorden i toppen af en lift, der var væltet om på siden. Manden skal prise sig lykkelig for to ting: At han havde sikkerhedslinen bundet på, og at liften ikke væltede helt om, men i stedet blev stoppet i sit fald, så siden af liften støttede maskinen i ikke at ryge helt ned på asfalten.

I modsat fald havde manden ikke været i live.

Det umiddelbart vigtigste var naturligvis at få manden ned, og da vi på redaktionen ikke var sikre på, at arbejdsfolkene selv havde ringet 112, lavede vi opkaldet.

Heldigvis rykkede liften sig ikke yderligere - og derfor kunne manden uden større problemer hjælpes ned af redningsfolkene.

Da det nu ikke gik værre, end det gjorde, kunne vi more os over den usædvanlige situation, og at historien bogstavelig talt var dumpet ned i skødet på os. Vi skulle blot åbne et vindue, for at se, hvad der skete, og tage billeder. Det krævede dog en tur på ned på gaden, for at tale med de implicerede.

At liften af alle steder endte med at ramme ind i et tag hos et advokatfirma, lagde bare endnu et niveau til fortællingen - mon ikke Advokatfirma Lou nok skal sørge for at få dækket udgifterne til at få repareret taget.

Historien sluttede dog ikke helt ved redningen af manden og genrejsningen af liften. Nogle har ikke været deres ansvar værdig, eftersom liften kunne vælte. Om det er mændene, der arbejdede på liften eller arbejdsgiveren bag, er ved at blive undersøgt.

Læs eller genlæs historien her:

Lift væltede med mand dinglende 10 meter over jorden - sikkerhedslinen reddede hans liv

Endnu ingen forklaring på dramatisk uheld: Mand reddet af sikkerhedsline, da lift væltede

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce