Annonce
Viborg

Bag historien: En sag med mange ubesvarede spørgsmål - og rigtig mange interesserede

Ydelseskontoret var spærret af efter episoden. Foto: Andreas Søndergaard

Viborg: - Der er en mand, der har sat ild til sig selv på rådhuset.

Det var chefredaktør Lars Norup, som modtog tippet, og ikke mange minutter senere stod jeg så deroppe på Prinsens Alle med et kamera og en vis ængstelse over, hvad jeg gik i møde.

Men alt var fredeligt og roligt, og kun nogle meter minestrimmel foran Ydelseskontoret afslørede, at noget kort forinden var hændt.

Manden havde ikke haft held med sit ærinde, eller også havde han fortrudt i tide. Noget kunne tyde på det sidste, for han havde barrikaderet sig på toilettet og taget sit våde, benzinlugtende tøj af, inden politiet hentede ham.

Historien om hændelsen blev læst af mange - selvfølgelig. Og rigtig mange var også nysgerrige efter, hvorfor den 31-årige mand havde gjort, som han havde. Selvfølgelig. Det er jeg også.

Både på mail og på Facebook har jeg dog måttet forsvare og forklare, hvorfor vi endnu ikke har kunnet fortælle om hans motiver: Manden blev indlagt på et psykiatrisk afsnit.

Vi hverken kan eller skal ringe og trække informationer ud af patienter. Det er til dels ikke muligt, og selv hvis det var, ville det ikke være etisk forsvarligt.

Mange henvendelser har været rimelige, fremsat af nysgerrige borgere, som måske selv har mærket kommunen ånde dem i nakken. Få har været konspiratoriske. "Er I ejet af kommunen?" og "Tør I ikke skrive sandheden?".

Er man fast læser af avisen her, så håber jeg, man ved, at vi godt tør fortælle om personer, der ikke har følt sig rimeligt behandlet af kommunen - og den slags kommer der helt sikkert flere af, desværre.

En del har også kommenteret på troværdigheden - eller manglen på samme - hos de to chefer, som har udtalt sig. Hos kommunen har de nemlig ikke kunnet give os et motiv for den 31-åriges gøren og laden, og ifølge Ydelseskontorets chef var der ikke noget i vejen med mandens sag.

Det er faldet nogen for brystet, men vi må og skal stole på de offentlige myndigheders udsagn, indtil andet er bevist. Og selvom kommunen har fulgt de regler og procedurer, der findes, kan den 31-årige jo godt være både sur, desperat og ked af det - en blanding, som kan føre meget med sig, men som heldigvis ikke endte i et selvmord.

På avisen udfordrer vi gerne rådhuset og reglerne, det er en af vores fornemmeste opgaver at holde snor i den måde, det offentlige fungerer, og skulle den 31-årige få lyst til at fortælle sin historie, vil jeg og mange andre helt sikkert gerne lytte til den.

Det vælger jeg at tro, at de også gerne vil på kommunen. Indtil da kan vi kun håbe, at den 31-årige har det bedre, end han måtte have haft det den 1. august.

Annonce
Journalist Andreas Søndergaard. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Der var ingen tvivl hos drengens mor: - Det er ham, der har gjort det

Annonce