Annonce
Viborg

Bag historien: En Viborg-journalist i Storkøbenhavn - Lokalnyt på afstand

Selvom der er langt fra Viborg til Storkøbenhavn, kan det sagtens lade sig gøre at producere lokale nyheder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Næsten alle folkebladets journalister knokler igennem fra hjemmekontoret i disse uger. De fleste sidder i Viborg og omegn, mens jeg er taget hjem til den nærmeste familie i Storkøbenhavn, hvorfra det faktisk ikke er umuligt at producere viborgensisk lokalstof.

Viborg: Der sidder jeg så. Lamslået. En følelse af surrealisme risler ned gennem min krop. Det føles som en drøm. Nej. Et mareridt.

Redaktionens enorme fladskærm er tunet ind på et pressemøde fra spejlsalen i Folketinget. Breaking-bjælkerne pryder.

Ved siden af mig sidder min kollega. Vi kigger på hinanden med en opgivende vantro. Sker det her virkelig?

Statsminister Mette Frederiksen lukker ned for Danmark.

Jeg er netop kommet tilbage på redaktionen fra en aftenopgave. En håndboldkamp med et par hundrede tilskuere. Og nu lukker Danmark. Corona-truslen er åbenbart virkelig - og alvorlig.

Jeg er rystet, og det er svært at holde fokus på aftenens opgave. Det er næsten umuligt at få nedfældet noget fornuftigt om den håndboldkamp, jeg lige har overværet. Den synes næsten ligegyldig nu. Jeg ringer min familie op.

- Har I hørt det?

Selvfølgelig har de det.

Jeg forsøger at pakke corona-bekymringerne væk for en stund. Håndbold-artiklerne bliver skrevet og sendes afsted til morgendagens tryk.

Og ligesom store dele af Danmark bliver jeg sendt hjem.

Jeg tager hjem til Herlev.

Når jeg alligevel skal arbejde hjemmefra, vil jeg gerne være tæt på min familie. Der er fuld forståelse fra cheferne på avisen. For hvem vil ikke gerne være tæt på de nærmeste, når lokummet brænder?

Nu skal jeg levere Viborg-nyheder fra kanten af Storkøbenhavn. Det bliver specielt.

Annonce
Selvom vi befinder os i en krise, er der en masse positivitet at berette om. Og vi skal sørge for, at det ikke drukner.

Lokalnyt på afstand

Lørdag - fire dage efter statsministerens pressemøde - skulle jeg egentlig have dækket Viborg HK's udekamp mod Ajax København. Men det blev der ikke noget af.

Stort set al sport er lagt ned verden over. Det er vel nærmest kun i Hviderusland, at de hovedløst holder fast i at afvikle både ishockey og fodbold for fulde huse.

Derfor er der selvsagt ikke megen lokal Viborg-sport at dække, og derfor er jeg rykket over til det generelle Viborg-stof.

Og hvordan har det så været at levere lokale nyheder, når man sidder i en lejlighed et par hundrede kilometer øst for vores flotte domkirkeby?

Alle historier bliver ringet hjem, men det afholder ikke kilderne fra at levere.

Jeg savner den menneskelige kontakt, og jeg savner at få de ekstra indtryk, som man helt naturligt får ind, når man er ude i marken. Men både kilde og journalist forsøger at få det bedste ud af det, selvom korrespondancerne foregår fra telefon til telefon.

I den seneste uge har jeg forsøgt at ramme de positive historier. MID Hobby, som har øget omsætningen og ansat flere folk, en mobil kaffebar som heldigvis stadig kan åbne til tiden og et kokkehold, der vil redde julen for byens udsatte.

Alle kilder med en lyst til at fortælle den positive historie. Og det smitter hele vejen fra Viborg til Herlev. Slå dén, corona.

Selvom vi befinder os i en krise, er der en masse positivitet at berette om. Og vi skal sørge for, at det ikke drukner.

Journalist Lasse Brohammer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce