Annonce
Bjerringbro

Bag historien: Et hotspot reddede avisen

It-kaos på redaktionen i Bjerringbro.

Bag historien: Kan du komme på?

Spørgsmålet blev gentaget et par gange ud i lokalet, da vi mødte på arbejde tirsdag morgen.

Som det naturligste i verden starter en arbejdsdag anno 2019 med at tænde computeren, lave eller hente kaffe, og så er man klar til dagens dont - selvfølgelig med internetforbindelse til hele verden på både computeren og mobiltelefonen.

Men der var lige det, at tirsdag morgen var der ingen internetforbindelse hverken på redaktionen eller hos medierådgiverne, som sælger annoncer.

Med kaffen i koppen sludrede vi om løst og fast med den overbevisning, at forbindelsen var klar lige om lidt. Men lige om lidt blev til 20 minutter. Gode råd var dyre, hvem ringer vi til?

Journalist Hanne Bliksted.

Letbanen

På avisens it-afdeling i Odense undrede kollegerne sig over situationen. De var ikke klogere, da de ringede tilbage en god halv time senere.

- Prøv at afbryde strømmen til serveren, lød beskeden fra teknikeren, som i mellemtiden havde skiftet til Facetime, så vi med mobiltelefonens kamera kunne vise ham vores virvar af ledninger i teknikrummet.

Under hans instruktion afmonterede vi en stribe el-stik, men uden nogen effekt.

- Vi forsøger at finde ud af det, sagde han, da han og kollegaen i bilen kørte videre til dagens opgave.

Mens vi på redaktionen diskuterede muligheden for at tage laptop'en under armen og køre til bladhuset i Viborg, var teknikeren igen i telefonen.

- Måske er det en fejl på stikket til mediehuset i Odense. Måske er det gravearbejdet med letbanen, som har ødelagt et kabel, sagde han og bad os tage et billede af hele el-tavlen med diverse numre og sende det til ham på en sms.

Hotspot

Mens frustrationen over, at vi snart havde været på arbejde i halvanden time uden at kunne udrette ret meget, kom de magiske ord fra et ungt menneske, som var på et kort visit.

- Vi laver da bare et hotspot, lød det.

Og vupti med ungdommens flair for teknik fik vi via mobiltelefonen på computeren adgang til internettet og forbindelse til omverdenen. Lidt senere, da forvirringen havde lagt sig, gik det op for os, at vi naturligvis via dette hotspot kunne koble computeren op på avisens netværk, dog med en lidt langsom reaktionstid. Men vi var dog på og kunne starte med dagens produkion af nyheder!

Og fejlen.... det er en længere historie, men noget med, at redaktionens teleabonnement i forbindelse med flytning for snart halvandet år siden blev opsagt til fordel for et nyt og moderne af slagsen. Det træder dog først i kraft 1. oktober.

Inden da har vores kære teknik-kolleger forhåbentlig fået styr på en lidt mere varig løsning end hotspot via vores mobiltelefoner.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce