Annonce
Viborg

Bag historien: Fedt at gøre andre mennesker rigtig glade

Folkebladets Årets Sportsnavn er en helt ny pris, som uddeles for første gang senere på måneden.
Folkebladet har i år lanceret en helt ny pris. Folkebladets Årets Sportsnavn. Sportsredaktør Danni Kristensen fortæller her om fødslen af den nye hædersbevisning til nogle af de ypperste lokale idrætsudøvere.
Annonce

Viborg: Nogle ideer ligger længere og lurer, inden de bliver gennemført - men til gengæld er det så rigtig skønt, når det viser sig, at alle tager rigtig godt imod dem.

Jeg har længe haft en tanke om, at der i Viborg manglede en årlig pris til de ypperste idrætsudøvere. Faktisk har ideen spiret igennem flere år.

Viborg er rigtig god til at hylde lokale sportspræstationer, og jeg har med glæde set, hvordan det "gamle" sportsmesterarrangement er blevet peppet voldsomt op, så det nu er en regulær sportsgalla, hvor cremen af det lokale sportsliv er samlet til en hyldest-fest.

I den forbindelse er der også kommet en pris til Årets Talent og til Årets Træner - og Viborgs Guld, som dog kun uddeles ved ganske særlige lejligheder.

Ofte har jeg til disse arrangementer siddet og tænkt, at der manglede en pris til de voksne atleter, som har gjort sig fortjent til lidt mere end "bare" titlen som sportsmester.

Og i slutningen af 2019 skulle det så være. Forarbejdet tog lidt tid. Man uddeler nemlig ikke bare en pris. Min idé om at kåre Årets Sportsnavn skulle gennemarbejdes og drøftes med kolleger på redaktionen og med samarbejdspartnere, men heldigvis viste det sig hurtigt, at alle var med på tanken og var enige i, at der var et "hul" i prisrækken, som den her pris ville kunne udfylde.

Midt i december kunne vi så offentliggøre nyheden om prisen, og jeg kiggede spændt på, hvad der kom af indstillinger. For mig var det nemlig vigtigt, at vores læsere og brugere blev inddraget ved at kunne indstille kandidater og stemme på, hvem der skulle have prisen.

Der kom godt med indstillinger. Nogle rigtig gode, som passede meget godt på de kriterier, som vi havde sat op - men også nogle, som var et godt stykke fra at være Årets Sportsnavn, men bedre passede til priser som Årets Talent eller Årets Idrætsleder - eller sågar Årets Idrætsforening.

Jeg havde forventet, at der skulle sorteres en del - især her første gang, hvor læserne og brugerne ikke havde nogen forhistorie at forholde sig til. Allerede anden gang bliver det lettere, da man nu kan se, hvem der var i spil til prisen første gang og derfor lettere kan ramme niveauet.

Efter mere sorteringsarbejde og flere drøftelser kunne vi så tidligere på ugen præsentere tre kandidater til Årets Sportsnavn.

Jeg havde selv fornøjelsen af at skulle overbringe nyheden til de tre kandidater, og jeg var ærligt talt spændt på, hvordan reaktionen ville være. Det er jo en ny og ukendt pris - og Folkebladets Årets Sportsnavn er jo ikke ligefrem nogen kæmpepris - men nøj, hvor blev jeg positivt overrasket.

Alle kandidaterne blev oprigtigt glade og stolte - nogle ligefrem bevægede. Og det var jo virkelig fedt, at den idé, som i flere år har modnet sig et sted i mit baghoved kan gøre idrætsudøvere i verdensklasse så glade.

Nu mangler der så bare de sidste faser af uddelingen. Lige nu ruller der en afstemning på folkebladets hjemmeside, og den 28. januar kan jeg så gøre én af de tre kandidater rigtig glad endnu en gang, når den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn kåres til Sportsgalla 2019.

Sportsredaktør Danni Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce