Annonce
Viborg

Bag historien: Fik vi alle fakta med historien om Viborgs nye svømmehal?

Viborg skal have ny svømmehal. Men hvor skal den ligge? Arkivfoto: Morten Stricker.
En gang om ugen tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Af journalist Ole Bjærge:

I lighed med læger, advokater, ingeniører og politikere har også journalister umådelig svært ved at indrømme fejl. Hov, jeg glemte fodboldtrænere (ingen nævnt, ingen glemt).

For disse grupper er vejen til helvede altid brolagt med dårlige undskyldninger, og ved du ikke, hvad jeg taler om, for så vidt angår journalister og redaktører, så prøv at se tv-programmet "Presselogen", der sendes hver søndag på TV2 News.

Jeg skal bestemt heller ikke sige mig fri for, at det kan være en svær pille at sluge, hvis jeg skal indrømme en fejl, men dog synes jeg selv, at "...jeg arbejder med det..."

For nogle dage siden havde jeg fat i et meget betændt emne i Viborg, nemlig spørgsmålet om, hvor en ny foreningsbaseret svømmehal skal ligge.

Det er en sag, som sandt for dyden vækker mange følelser. Jeg har skrevet om den i flere år, og når jeg nogle gange ikke rigtig føler, at læserne gider at læse, hvad jeg ellers skriver i avisen, skal jeg bare lave en overskrift, hvor ordet "svømmehal" indgår. Så ændrer den følelse sig.

Annonce
Journalist Ole Bjærge.

Formand for Houlkærhallen krævede et dementi

Forleden var den fremme igen. Politikere i kommunen har trådt vande og tæer i årevis, men nu nærmer afgørelsen sig altså.

Hvor skal vi fyre de 52 kommunale millioner kroner af?

Embedsmændene mener INGENTING, de gør bare, hvad de bliver bedt om, og på et møde i kultur- og fritidsudvalget for en måned siden blev embedsmændene bedt om en grundigere analyse af fordele og ulemper af de to finaledeltagere - Idrætshøjskolen Viborg og Houlkær Hallen.

Den analyse fik udvalget præsenteret i ugens løb.

Nyheden var, at embedsmændene har regnet sig frem til, at de årlige driftsudgifter er 425.000 kroner billigere ved en placering på højskolen fremfor ved Houlkær Hallen. Denne oplysning fremgik af den artikel, jeg fik skrevet i forrige lørdags udgave af folkebladet.

Derimod fremgik det ikke, at embedsmændene også havde regnet sig frem til, at indtægterne er 120.000 kroner større i Houlkærs favør.

Et fejlskud eller en skudfejl?

Nok begge dele, men kan en artikel, der mangler oplysninger, kræves dementeret?

Ja, det kan den godt, hvis de faktiske oplysninger er forkerte, men det var de ikke, så derfor blev artiklen ikke dementeret, men præciseret.

Medierne skal kunne tåle kritik, og de skal også indrømme fejl - i større omfang end de gør nu, men der skal også være rimelighed i tingene.

Placering af svømmehal: Viborg Stifts Folkeblad bør bringe et dementi

Præcisering: Større indtægter ved svømmehal i Houlkær

Placering af svømmehal til 60 millioner kroner: Formand og næstformand hælder til forskellige løsninger

Artiklerne i avisen er det samme som varerne i supermarkedet

En sag fra Fyn har i den seneste tid vakt stor debat i mediekredse. Den fynske avis Fyns Amts Avis bragte for nogle uger siden en lang nekrolog over en afdød og på egnen meget kendt original.

Avisen publicerede den - som vi også gør i Viborg - på hjemmesiden, men det var kun abonnenter, der kunne læse de fulde version. "Gratister" fik kun de første par sætninger. Det gav ballade hos de ellers flinke og glade fynboer.

Mange, rigtig mange, fandt det usmageligt, at avisen krævede penge for at give adgang til artiklen, og redaktøren af avisen måtte i et langt indlæg forklare læserne, hvorfor det forholdt sig således.

Kort fortalt var budskabet, at avisen er en forretning, der skal tjene penge for at kunne levere en vare. Ganske ligesom Føtex er nødt til at kræve penge fra kunder, der fylder indkøbsvognen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce