Annonce
Viborg

Bag historien: Hvor svært kan det være at få folk i tale?

Alle, der har prøvet at skabe kontakt med omverdenen via en VHF-radio, ved, at der ikke altid var lige nemt. Men måske alligevel nemmere end det åbenbart er at få kontakt med ledelsen på VIA.
Nogle gange er det nemt at få folk i tale, andre gange er det nærmest umuligt.
Annonce

Viborg: Når man med en skrattende VHF-radio fra et fåreholdersted dybt inde i bunden af en grønlandsk fjordarm i flere dage forgæves har forsøgt at få kontakt med sin base "hjemme" i Narsarsuaq, burde man måske ikke lade sig slå ud af, at det nu og da kan tage lidt tid at få kontakt med en boss på en midtjysk uddannelsesinstitution.

Meeeeennnn...

I første tilfælde er vi tilbage i begyndelsen af 80'erne, og måske drillede vejret, måske teknikken - eller også var radiomanden på Julianehåb Radio gået til frokost, taget på jagt - eller måske på druk.

I det sidste tilfælde taler vi om kommunikation via et vidt forgrenet mobiltelefonnet i Danmark, og vi skal såmænd ikke længere tilbage end først i denne uge - år 2019, altså.

I min mailboks lå der fra en bekendt et tip.

"Lederen af The Animation Workshop Morten Thorning har siden juli været suspenderet fra sin stilling. Det er noget med rod i økonomien og noget med nepotisme", skrev min kilde lidt frit oversat.

The Animation Workshop (TAW) er ikke en lille, tilfældig ukendt specialafdeling på en folkeskole eller børnehave. TAW er flagskibet i Viborgs højere uddannelseslag, og skal man tro dem, der ved noget om den slags, så er skolen kendt verden rundt, hvilket man får en klar fornemmelse af er rigtigt, hvis man besøger skolen. Ingen taler dansk der.

Fordi det ALTID ender der, så ved man med mange års erfaring i bagagen, at man lige så godt kan ringe til den allerøverste ledelse først. Ingen andre kan eller vil bekræfte (eller afkræfte) den slags historier.

Rimeligt nok.

Jeg har aldrig forsøgt at skabe kontakt til FN's generaldirektør António Guterres, men jeg tror næsten, at han er nemmere at få fat i, end det tilsyneladende er at få fat i ledelsen på VIA University College, som TAW er en del af.

Muntert (???) plejer jeg til nye kolleger at sige - hvis de skal have fat i en eller anden institution fra det højere uddannelsessystem i Viborg - at den og den skole er tilknyttet "VIA-helvedet".

Og det siger jeg, fordi institutionen er blevet så stor, at min fornemmelse er, at ingen længere aner, hvordan VIA er organiseret, og hvem der har ansvar for hvad.

VIA har en presseafdeling, og fra denne (den ligger i Aarhus) fik jeg (mandag morgen) besked på, at prorektor Louise Gade var klar til at stå til rådighed til et telefoninterview om sagen tirsdag eftermiddag.

Altså i runde tal 30 timer efter, jeg første gang forsøgte at få kontakten.

Jeg er klar over, at mange sandsynligvis har mere travlt end en journalist på en provinsavis - eller jeg håber det, for ellers er der vel ingen grund til, at de skal have to eller tre gange så meget i løn, som jeg får.

Men at de ikke har tid til at tale med et menneske, der ikke er plottet ind i deres kalender i fem minutter før efter 30 timer, så hører al rimelighed da op.

Selv Louise Gade spiser vel ind imellem en bolle med ost, og måske kunne hun tygge den bare en lille smule hurtigere og gribe telefonen og ringe tilbage?

Nej, der gik 30 timer.

Og jo, sagen VAR penibel, men så meget desto mere var der da grund til at skabe klarhed for offentligheden og venligt sige, at mere ville komme senere, men at det var korrekt, at Morten Thorning var suspenderet, og at VIA ventede på en rapport fra et revisionsfirma.

Længere var den ikke. Louise Gade havde brugt tre minutter på at tale, og jeg havde brugt 17 minutter på at skrive.

Læserne var blevet lidt klogere.

Du kan læse historierne om sagen herunder.

Journalist Ole Bjærge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce