Annonce
Viborg

Bag historien: I virkeligheden sker der jo altid noget...

Tusågaard Put & Take ved Karup holdt i juli en stor fiskekonkurrence i anledning af sin 30 års fødselsdag, og Dorthe Nielsen, Karup, var blandt deltagerne. Foto: Johan Gadegaard

Viborgegnen: De seneste par år er det faldet sådan, at jeg har holdt sommerferie forholdsvis tidligt og dermed også er vendt tilbage på redaktions-"pinden" midt i den periode, hvor de fleste danskere, herunder også borgere på Viborgegnen, holder ferie.

Det gælder sådan set også medarbejdere på det førende, lokale medie. Og at vende tilbage til en nærmest affolket redaktionsgang indebærer i udgangspunktet en vis dobbelthed: Vi er få til at producere, men der er heller ikke meget at skrive om.

Eller er der? Min erfaring er, at der "altid dukker noget op". Måske ikke de mest hardcore nyheder på stribe. Men så er der muligheder for at beskrive det sommer- og ferieliv, der trods alt er. Det kan også være noget fra arbejdslivet, måske afledt af, at det er sol og sommer. Eller et skybrud.

Sidste sommer kunne vi for eksempel dyrke historien om, at plejehjemsmedarbejdere under hedebølgen blæste på det kommunale reglement ved at iklæde sig egne short i stedet for det udleverede arbejdstøj.

I år var det modsat voldsomme regnskyl, der gav historier om blandt andet oversvømmede kældre.

Det handler også meget om at gribe de reportage-muligheder, der opstår. Enten ved at nogen ringer eller skriver med forslag. Eller ved at man selv får en ide.

Det kan - som i mit tilfælde i år - være en reportage fra en jubilerende put-and-take sø, hvor der på en uge blev sat 1900 kilo fisk ud og fanget halvt så meget. Eller det kan være åbningen af en ny pottemagerbutik.

Deciderede nyhedshistorier er sværere at opdrive. Men med lidt hiv og sving og statistik blev det i år eksempelvis til en (også citeret i landsmedier) historie om, at passagertallet i den lokale lufthavn er styrtdykket.

Pointen er: Selv om man ikke tør tro på det på forhånd og derfor heldigvis også har en del forproduceret stof i baghånden - ja, så sker der altså noget selv i den såkaldte "agurketid"...

Annonce
Journalist Jens Peder Østergaard.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Diamantbryllup

Annonce