Annonce
Viborg

Bag historien: Journalisten fik et overraskende opkald

Hver søndag tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt for nylig og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Annonce

.

En flygtning som indgang for pressen

31-årige Jemal Sivag, der trives med at være i gang med integrationsuddannelsen hos Schiedl Isokern i Karup, blev folkebladets - udskudte - indgang til et virksomhedsbesøg. Foto: Morten Dueholm

Af Jens Peder Østergaard

Som bekendt kan et job i en virksomhed være en vigtig del af indgangen til det danske samfund for en flygtning eller indvandrer.

Mindre selvfølgelig er det, at en flygtning også kan være offentlighedens (læs: pressens) indgang til en privat virksomhed.

Men sådan gik det ikke desto mindre for overtegnede journalist, der for flere år siden forgæves forsøgte at få en aftale om en portrætartikel i stand med skorstensproducenten Schiedl Isokerns afdeling i Karup. Diverse telefonsamtaler og mail-udvekslinger endte med et nej - ifølge en daværende, lokal leder, fordi man på koncernplan ikke var interesseret.

Derfor var det lidt overraskende, da Steffen Rasmussen, forholdsvis ny produktionsleder i Karup, for nylig kontaktede mig angående "en god historie" om Jema Sivag, flygtning fra Eritrea, der er kommet godt i gang med sin integrationsgrunduddannelse (IGU) hos Schiedl Isokern.

Jeg slog til og fik tilføjet, at så kunne vi jo under besøget også se og høre lidt generelt om virksomheden. Ok, lød det fra Steffen Rasmussen. Og således fik vi slået de berømte "to fluer med et smæk"...

Læs historien her

Tæt på Viborg HK's anfører

Folkebladet benyttede turen til Frankrig til at følge Viborg HK's anfører, Carin Strömberg, tæt. Foto: Laude Ludovic.

Af Christian Hald

Jeg har efterhånden været med mere end 10 gange, når Viborg HK's bedste håndboldkvinder har spillet kamp rundt om i Europa. I sidste weekend gik rejsen til Besancon i det østlige Frankrig.

Sådan en tur giver mulighed for at komme tættere på spillerne, end man normalt er som journalist. På folkebladet har vi tradition for at rejse med VHK'erne og bo på samme hotel som dem, og da selve kampen denne gang ikke var så betydningsfuld, fik jeg idéen om at "følge i hælene" på en af holdets spillere. For hvordan forløber en europæisk udebanetur egentlig?

Viborg HK's anfører, Carin Strömberg, var heldigvis var med på idéen, så vi fik linet nogle interviews op, hvor hun ud over selve Europa Cup-turen fortalte om sin tid i Viborg HK indtil videre. Jeg tog selv en stribe billeder, men fik også hjælp af en fransk fotograf, der var i hallen på kampdagen.

Det var først i Frankrig, at jeg fandt ud af, at Carin Strömberg er vegetar. Hun fik ganske enkelt ikke serveret det samme mad, som vi andre satte tænderne i. Sådan nogle detaljer dukker op, når man tilbringer flere dage i selskab med spillerne.

Læs historien her

Skred i sagerne

Af Ole Bjærge

Som journalist er man vant til i telefonrøret at høre beskeden "...nej, der er faktisk ikke sket noget, siden du ringede sidst."

Nå, så lægger man pænt på, og ringer nogle uger eller måneder senere.

Det sker dog oftere og oftere, at man bliver overhalet af et eller andet kommunikationsbureau eller en kommunikationsafdeling, der i floromvundne vendinger kan berette om alt det nye og fantastiske, der nu sker, og at direktør XX er så glad, og formand YY er ikke mindre lykkelig.

Forleden kom jeg før et kommunikationsbureau.

Det skete, da teamleder Kåre Stig Nielsen, Banedanmark, var så venlig at ringe tilbage, fordi jeg havde lagt en besked på hans telefon.

Den hårdt prøvede teamleder fik for et års tid siden til opgave at grave 28 millioner kroner op af jorden, så den gamle remise i Viborg kan bringes i en ordentlig stand, og nu kunne Kåre så fortælle, at arbejdet går i gang. Han kunne oveni fortælle, at der sandsynligvis snart er indgået en kontrakt med en lejer.

Det kan vi li' i Viborg, og nu arbejder jeg naturligvis videre med at finde ud af, hvem lejeren er. Man kan jo ikke få det hele på én gang - heller ikke af Banedanmark.

Læs historien her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce