Annonce
Viborg

Bag historien: Journalister laver også fejl - og den her kræver en undskyldning

Det var sagen om den nyfødte baby, der var blevet udsat for grov vold, hvor jeg skrev, at det var barnets far, der var tiltalt. Det var en alvorlig fejl. Arkivfoto
En gang om ugen tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.
Annonce

Af journalist Thomas Kjær Pedersen:

Nogle gange laver mennesker fejl, og vi journalister er også mennesker. Jeg lavede for nylig en graverende fejl, der gav mig røde ører.

Her taler vi ikke om en mild form for rød, men et par ører, der var blevet stegt i Sahara en hel weekend. Uden solcreme.

Jeg har som krimi-medarbejder på redaktionen ansvaret for næsten alt, der har med retssager at gøre, og når folk bliver sigtet, tiltalt og dømt, er det ekstra vigtigt, at mine informationer bliver givet korrekt videre til jer, der sidder og læser med.

Jo alvorligere sag, desto vigtigere er det. Og det gør personligt ondt på min stolthed at lave fejl.

Vi har på folkebladet længe fulgt sagen om den baby, der var blevet udsat for vold fra fødslen, og da jeg havde fået et tip om, at anklagemyndigheden var ved at være færdig med anklageskriftet, sendte jeg politiet en mail med anmodning om aktindsigt.

Jeg fik den kort efter, og jeg kan egentlig ikke huske, om jeg havde travlt, men artiklen blev i hvert fald lavet hurtigt.

Jeg lavede beklageligvis den fejl, at jeg skrev, at det var barnets far, der nu var tiltalt i sagen. Det var forkert. Jeg ved ikke hvor i processen, det gik galt, men skaden var sket, da artiklen ramte avisen og nettet.

Jeg havde selv fri den dag, artiklen blev udgivet, men jeg er nysgerrig af natur, så jeg holdt alligevel lidt øje med artiklens liv på nettet, og jeg kunne se, at der var dukket flere beskeder op på avisens Facebook-side.

Jeg havde heldigvis taget min arbejdscomputer med hjem og kom hurtigt til tasterne i et forsøg på at rette op på fejlen, ligesom jeg også kommunikerede med flere af vores læsere.

Herefter skrev jeg en undskyldning på vores Facebook-side, og at artiklen nu var rettet.

I dagens medieverden er vi i direkte kontakt med alle vores læsere, og I er ikke bange for at give os feedback - både negativ og positiv. Det gør os klogere. Og det er helt okay, at vi skal stå skoleret, når vi laver fejl. For det er på grund af jer, at vi lever.

Til sidst vil jeg personligt gerne sige undskyld til faren. Og mine tanker sendes til jeres søn.

Baby i livsfare efter vold fra fødslen af: 32-årig mand skal endelig for retten

Mand stadig fængslet i babyvoldsag

Baby fik flere hjerneblødninger: To personer sigtet for grov vold

Journalist Thomas Kjær Pedersen.
Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce