Annonce
Viborg

Bag historien: Mit portræt af regionsdirektøren startede helt skævt

Pernille Blach Hansen tiltrådte i februar som ny regionsdirektør med det øverste ansvar for Region Midtjyllands cirka 30.000 ansatte. Foto: Morten Pedersen
En gang om ugen tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Viborg: - Hvor var det bare en god måde, du havde skrevet det portræt af Pernille Blach Hansen på!

- Øhm, jo tak (du skulle bare vide).

Sidste søndag bragte vi her i avisen et stort interview med regionsdirektør Pernille Blach Hansen lavet af undertegnede, og efterfølgende har en lille håndfuld kolleger været henne ved mig og rose den måde, jeg havde valgt at skrive artiklen på.

I stedet for en normal artikel, der løber fra A-Z, havde jeg plukket forskellige emner ud og givet dem hver sin overskrift. Så kunne man som læser selv dykke ned på må og få, alt efter om man havde mest lyst til at læse om hendes fritidsinteresser eller om hendes forhold til sin far.

Sådan så historien ud på print.

Jeg var uforberedt

Jeg endte med selv at blive fint tilfreds med resultatet, men i denne lukkede kreds må jeg indrømme, at vejen dertil startede ret så ustruktureret.

Jeg lavede aftalen om at mødes med Pernille Blach Hansen for over to måneder siden. Vi kunne ikke få det til at passe sammen før sommerferien, så der blev sat kryds ud for mandag 5. august klokken 10 på hendes kontor.

Tilfældigvis samme dag, som jeg mødte ind igen efter tre ugers sommerferie. Jeg var med andre ord ikke supergodt forberedt på det interview. Jo, jeg vidste da nogenlunde, hvad jeg gerne ville tale med hende om, og jeg kan også sagtens lave et interview "på rutinen". Men nogen forkromet plan var der langtfra.

Det blev tydeligt for mig, da jeg efterfølgende sad foran computeren. Ordene ville ikke rigtig komme. Den røde tråd var trevlende tynd.

Det gik op for mig, at jeg sad med en masse brudstykker frem for noget, der egnede sig til én sammenhængende fortælling. Efter mange kopper kaffe og hovedbrud besluttede jeg mig til sidst for at omfavne de mange brudstykker. Jeg startede helt forfra, og så brugte jeg dem som et aktivt greb i formidlingen.

Det startede skidt, men det blev helt okay i sidste ende. Mere overskueligt end en traditionel artikel, og jeg føler mig overbevist om, at historien er blevet læst af mange flere, end hvis den var blevet præsenteret som én lang klamamse.

Jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg bruger den formidlingsform, og jeg glæder mig til næste gang, hvor det så vil være en del af planen fra starten.

Du kan læse hele interviewet her:

Ny regionsdirektør overtog efter et stormvejr: Det tunge ansvar gør mig skarp (plus-artikel)

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce