Annonce
Viborg

Bag historien: Når den vildeste fantasi overgår den virkelige verden

Viborg FF har i de seneste uger fået markant mere omtale end normalt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Sagen om Bernio Verhagen har fyldt utrolig meget i de seneste uger. Det lignede en banal sag om et kikset indkøb, men viste sig at rumme frygtelig meget mere.
Annonce

Viborg: En rigtig møgsag har i de seneste uger fuldstændig stjålet billedet i dækningen af Viborg FF.

Klubben hentede i begyndelsen af november en ret så ukendt fodboldspiller. Og på folkebladets sportsredaktion undrede vi os mest af alt over, hvorfor klubben havde brug for endnu en spiller til en trup, som i forvejen er ret stor, og over, hvorfor det lige skulle være Bernio Verhagen.

Derfor spurgte vi ind til det og fik at vide, at det var en spændende spiller, som havde spændende spidskompetencer. Ret hurtigt stod det dog klart, at det ikke var helt så lige til.

For det første viste det sig, at hollænderens indtog førte rigtig meget andet med sig. På de sociale medier og i kommentarspor på disse blev han beskyldt for voldsomme ting på den private front, og samtidig stod det ret hurtigt klart, at han altså rent fodboldmæssigt ikke var nogen gevinst.

Det erkendte sportschef Jesper Fredberg også og forklarede, at tilgangen var sket i samarbejde med et agentnetværk, som VFF rigtig gerne vil arbejde sammen med. Det var spøjst, men det er desværre ikke synderligt unormalt i en fodboldverden, hvor den rigtige relation til den rigtige agent er rigtig meget værd.

Det lignede med andre ord en relativt banal sag, hvor VFF havde stolet for meget på en agent og nu stod med en spiller, som var ringere, end klubben havde forestillet sig. Det var i sig selv ret skidt, men det sker masser af gange hvert år i fodboldens verden.

Men så skal jeg ellers love for, at historien begyndte at tage fart i retninger, som jeg ikke havde fantasi til at tænke i.

Verhagen kom i politiets søgelys efter en hændelse med sin kæreste på det hotel, som han var indkvarteret på i Viborg. Og allerede her var det tydeligt, at VFF fik nok og mest af alt bare ønskede at komme af med spilleren igen, men det var faktisk kun toppen af isbjerget.

Det viste sig nemlig, at den hollandske mands fodboldmæssige baggrund var mere end almindeligt broget. Flere klubber kunne ikke huske ham, andre fortalte, at han var så ringe, at han ikke måtte spille med i ellers planlagte kampe - og BT toppede så det hele ved at få gravet sig frem til, at Bernio Verhagens fodbold-odyssé rundt om i hele verden skete på baggrund af falske dokumenter, identitetstyveri og alt muligt andet, som ikke kunne betragtes som andet end bedrageri. Og så begyndte skeletterne ellers at vælte ud af skabet et efter et.

Som lokalt medie sprang vi ikke med på vognen og lavede citathistorier på alle de mere eller mindre fantastiske historier, der dukkede op. Vi forsøgte i stedet at påtage os en rolle som et medie, der prøvede at give overblik over sagen og holde fokus på, hvad det betød for VFF både nu og på længere sigt. For os at se var det det bedste, vi kunne gøre for vores læsere i en situation, hvor alle landets medier pludselig var på sagen med alle mulige indgangsvinkler.

Samtidig fulgte vi selvfølgelig sagens udvikling tæt. VFF valgte søndag klogeligt en strategi, hvor man lagde kortene på bordet, men ellers ikke udtalte sig til højre og venstre, og det betød også, at det mest af alt handlede om at vente på, at den uundgåelige melding om Verhagens fyring kom.

Og så skulle man tro, at det sluttede der - men nej.

En relativt banal sportshistorie udviklede sig til at blive en fuldstændig vild sportshistorie - og da Verhagen tirsdag havde en ny konfontation med sin kæreste i en kiosk i Viborg, blev det pludselig til en kriminalsag med ekstrem stor bevågenhed.

Det havde jeg ikke fantasi til at forestille mig, da VFF for under en måned siden præsenterede en aftale med en ukendt hollænder.

Sportsredaktør Danni Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce