Annonce
Viborg

Bag historien: Når en bro pludselig knækker midt over, må planerne for weekenden laves om i en fart.

Sidst på ugen arbejdede man stadig på at få de sidste stumper af broen fisket op fra Gudenåen. Foto: Benthe Padkjær
Når en bro pludselig knækker midt over, må planerne for weekenden laves om i en fart.
Annonce

Bjerringbro: Man har jo - som alle ved - en plan, indtil der foreligger en ny.

Dette var i den grad tilfældet i sidste weekend, hvor vi hos Bjerringbro-redaktionen var taget på weekend i den tro, at mandagens avissider fra den østlige del af kommunen skulle fyldes med en hyggelig artikel fra årets store julemarked på Ulstrup Slot.

Weekendvagten havde fået til opgave at tage en tur ud for at opsnuse juleatmosfæren samt duften af brændte mandler i slottets hvælvede kælder, men sådan kom det ikke til at gå. Slet ikke.

Lørdag eftermiddag kunne man nemlig se et opslag på den lokale Facebook-gruppe, Bjerringbro-by, at dét, som ingen rigtig troede kunne ske, var sket. Kjællinghølbroen var simpelthen knækket over og lå nu nede i selve Gudenåen.

Selv opdagede jeg det først så sent lørdag eftermiddag, at solen, eller det der grålige lys, som vi havde haft hele dagen, var på vej væk, og derfor blev aftalen, at weekendvagten skulle kigge forbi området og den forliste bro søndag.

Søndag blev vi enige om, at sådan en historie skulle have fuld skrue, og derfor var der ikke andet at gøre end at aflyse julehyggen på slottet og i stedet koncentrere sig om bro-historien.

Foruden billeder blev der også tid til at tale med andre nysgerrige, der, efter at rygtet jo hurtigt havde bredt sig via de sociale medier, også stod og kiggede på konstruktionen, der stak op af det kolde vand. Også en lokal politiker, der ligesom os andre nok ikke havde troet, at det stod så grelt til, blev ringet op.

Journalist Christine Krüger Hansen
Annonce

Naturens gang

Kjællinghølbroen havde jo godt nok været spærret af i over et år, og der havde også en overgang været forbud mod at sejle under den, men jeg tror ikke, at mange var klar over, at dens forfatning var så ringe.

Tidligere på ugen havde vi på redaktionen i Bjerringbro talt med Rolf Christiansen, biolog og ansat hos Viborg Kommune i Natur og Vand, som havde fortalt, at nu var man ved at gøre klar til at nedtage broen.

Vi fik kontaktoplysninger til vognmandsforretningen, der skulle løfte broen væk, samt Park og Vej hos Viborg Kommune, og vi fik her igennem at vide, at tirsdag ville de gå i gang. Så planen var, at vi skulle stå derude og følge med i arbejdet og få taget nogle gode billeder.

Men sådan blev det altså ikke. Naturens gang, og råddenskab, overhalede planerne. Noget som jeg i den grad også tror, Viborg Kommune må have følt. Rolf Christiansen lød i hvert fald temmelig trist, da vi talte med ham mandag morgen.

Ugens arbejde for vognmandsfirmaet og Park og Vej har derfor mere bestået i oprydning - et forehavende der ikke var helt nemt. Og sidst på ugen var de stadig i gang med at fiske stumper fra broen op af åen.

Og julemarkedet på Ulstrup Slot - ja det gik sin vante gang, men stjal ingen store overskrifter. Det gjorde til gengæld en rådden bro, som man også kunne læse og høre om i alle landets store medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce