Annonce
Viborg

Bag historien: Når god information bliver mere end vanskelig

Ombygningen af rundkørslen har givet mange trafikale problemer. Folkebladet har efter bedste evne forsøgt at informere om projektet - med skiftende held. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Som journalist har man nok altid ønsket om at lave lige netop den afslørende historie, der vil blive belønnet med Cavling-prisen (Danmarks fornemste journalistpris). Sådan skal det da være.

Vi har nu også en del andre opgaver, der helt sikkert ikke vil udløse prisen, men det bliver de ikke nødvendigvis mindre vigtige af.

Faktisk ser vi det her på folkebladet som en meget væsentlig opgave at holde vores læsere ajour med, hvad der sker i og omkring byen på for eksempel trafikområdet. Det er måske ikke historier, der vælter verden, men det er historier, der i den grad påvirker folks hverdag - og så er de per definition vigtige.

Vi har i den forbindelse et rigtig fint samarbejde med kommunen, der oplyser os om kommende vejarbejder, trafikomlægninger og lignende, så vi i god tid kan informere vores læsere om, at de måske skal finde en anden vej i en given periode.

Det ville vi også rigtig gerne have gjort i forbindelse med ombygningen af rundkørslen Århusvej, Vejlevej, Søndre Ringvej, men vi må blankt erkende, at der var vi ikke ude i ordentlig tid - for ombygningens start og varighed kom simpelthen bag på os.

Den ombygning hører ikke under kommunen, men under Vejdirektoratet, da det er en statsvej. Vejdirektoratet har ikke fundet det betimeligt på forhånd at informere den lokale presse om sine planer, og vi må erkende, at det også efterfølgende har været ret svært at få klare - og korrekte - svar fra direktoratet, når vi af egen kraft har forsøgt at give vores læsere information om den ombygning, der har givet massive kødannelser ind og ud ad Viborg morgen og aften.

For eksempel lød meldingen 4. november på, at ombygningen ville tage to uger, mens den nogle dage senere lød på en slutdato, der hed 1. december. Vi er også nogle gange blevet henvist til at se på Vejdirektoratets hjemmeside, hvor man tilsyneladende skulle kunne følge arbejdet og dets påvirkninger af trafikken - for blot at konstatere, at oplysningerne her ikke var i overensstemmelse med virkeligheden.

Lige nu kan vi ikke sige andet end, at vi beklager, og så lover vi ellers, at vi vil informere så godt, som Vejdirektoratet ellers har lyst til at være med på den idé.

Og husk nu lige at give hinanden plads derude i trafikken.

Journalist Niels-Christian Jönsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce