Annonce
Viborg

Bag historien: Pludselig fik jeg rigtig meget ansvar som praktikant

Et helt andet ansvar var i spil, da jeg var på tur med Egon og Eva. Her skulle den rigtige afstand holdes. Blandt andet ved, at de kørte i deres bil, jeg i min egen og fotografen i en tredje. Foto: Morten Dueholm
De fleste har nok fanget, at næsten alle vi journalister også er hjemme i disse dage. Men vi arbejder stadig, for avisen skal jo ud. Men når man er nystartet praktikant, bor i Silkeborg og har tre børn, så kan det godt være en udfordring at leve op til det nye ansvar.

Viborg/Silkeborg: I har nok fanget den. Jeg er praktikant på folkebladet, og det har jeg været siden starten af februar.

Jeg nåede altså lige at være på redaktionen i lidt over en måned, inden Mette Frederiksen sendte mig hjem. Eller hun opfordrede i hvert fald til det, og selvfølgelig fulgte vi trop på folkebladet.

Det er en mærkelig situation at stå i, for et eller andet sted røg jeg ud af min komfortzone, selvom jeg egentlig er sendt hjem.

Da jeg startede på folkebladet, var det nyt for mig. Jeg havde aldrig tidligere arbejdet fuld tid på en redaktion før. Som mange andre skal vi arbejde 37 timer om ugen, men på en redaktion er arbejdstiderne nok lidt mere fleksible end hos så mange andre.

Det betød, at de første par uger sad jeg på avisen indtil 15.30 hver dag, for jeg skulle da ikke gå hjem før tid, selvom jeg måske ikke havde mere at lave den dag.

Langsomt fandt jeg dog ud af, at man godt kan gå hjem en time før om onsdagen, for der skal nok komme en dag, hvor man skal blive hængende lidt længere, så det skal nok gå op i den sidste ende. Så jeg var langsomt begyndt at vænne mig til, at jeg ikke skulle frygte en skideballe, hvis jeg gik tidligere.

Nu føler jeg dog, at jeg er det samme sted igen. For det forventes jo stadig, at vi arbejder 37 timer om ugen. Men som I også kunne se min kollega Julie skrive sidste søndag, hvordan gør man lige det med familie?

Jeg har erfaret, at det gør man måske ikke helt, men man forsøger at nærme sig de 37 timer. Men når der er tre børn, som der er i mit tilfælde, så er det bare ikke lige så nemt at sige "Nu er jeg på arbejde, så nu kan jeg altså ikke hjælpe med børnene de næste otte timer."

Derfor kan der godt lige være en lidt længere frokost midt på dagen eller en time om morgenen, hvor kæresten prøver at indhente den søvn, som vores syv måneder gamle datter ikke altid giver hende lov at få. Det hele skal jo gå op.

Men i sidste ende kan jeg heldigvis sige, at jeg producerer stort set lige så mange historier nu, som jeg gjorde før Mette Frederiksens lockdown.

Annonce
Journalist Mads Plagborg Magnussen.

Ansvar

Det har altså været noget af en omvæltning med den nye hverdag. Men alt i alt synes jeg egentlig, at jeg har tacklet den bedst muligt.

Men når det er sagt, så savner jeg den støtte, som jeg får i hverdagen. Jeg savner, at jeg bare lige kan spørge om noget så banalt, som hvordan man staver et bestemt ord. Jeg savner, at jeg lige kan tage en hurtig snak med en kollega om vinklingen af en bestemt historie, og jeg savner, at jeg lige kan snakke med kollegaerne om noget helt andet, hvis jeg har "ramt en mur".

Meget af det kan jeg jo gøre ved at sende en enkelt Skype-besked, men alle er jo lidt mere pressede i disse tider end normalt, så man vil jo heller ikke forstyrre mere end højst nødvendigt. Det er jo "små-problemer", som jeg godt selv kan løse ved at slå op på nettet eller lige tage en runde mere inde i hovedet.

Så selvom jeg er Palle alene i Silkeborg, så kommer jeg igennem det, og mon ikke, at det i sidste ende giver mig noget god erfaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce